Divendres, 17 de febrer de 2012 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

El Col·legi de Periodistes reclama independència per als mitjans públics

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Reitera la seva oposició al retorn al control governamental de la CCMA
El Col·legi de Periodistes reclama independència per als mitjans públics
15/02/2012 09:24
9pellicer
Davant la imminent aprovació de la reforma de les lleis audiovisuals, el Col•legi de Periodistes de Catalunya ha tornat a denunciar que, "amb l'excusa de l'austeritat i l’eficàcia, s’està a punt de produir el retorn al control governamental dels mitjans públics de la Generalitat i del Consell Audiovisual de Catalunya (CAC)".
Segons el Col•legi, “això tindrà conseqüències molt negatives per al dret a la informació de la ciutadania”. Si amb la llei vigent el Parlament escollia per majoria de 2/3 el president i els membres del Consell de Govern de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i aquest prenia la majoria de les decisions amb aquesta proporció, ara la reforma obre la porta a una majoria simple que estalvia el consens ampli i necessari que s’havia aconseguit amb la llei actual.

Així mateix, el Col•legi torna a reclamar als partís polítics representats al Parlament que la reforma de la CCMA i l’elecció dels membres del seu Consell de Govern no sigui un cop més un repartiment de càrrecs entre persones afins. El Col•legi reclama, com ja ho va fer en el moment de l'aprovació de la Llei, que es posi per davant l'experiència professional comprovada i la capacitat d’independència abans que les seves afinitats polítiques.

En el cas del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC), organisme que vetlla entre altres coses per la independència dels mitjans públics, la reforma també fixa l’elecció dels seus membres per majoria simple. En aquest cas, “tornem a reclamar que siguin escollits amb criteris de competència i professionalitat provades, i amb capacitat d’independència”, assenyala el Col•legi en un comunicat.

“En un panorama prou complex per a la supervivència dels mitjans públics i la informació plural, independent i de qualitat, les conseqüències d’aprovar aquesta reforma creiem que ens faran retrocedir una dècada en la desgovernamentalització dels mitjans públics de la Generalitat. I això seria també tirar per terra la feina d’anys del Parlament per a fer de la Corporació una eina de país, i no de la majoria de Govern”, finalitza el comunicat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1