Divendres, 17 de febrer de 2012 | 12:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PAR vol esborrar qualsevol rastre del català a Aragó

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Demana reconèixer l''aragonès oriental' a la Llei de Llengües
El PAR vol esborrar qualsevol rastre del català a Aragó
16/02/2012 12:17
Ajuntament de Fraga
EuropaPress.- Les Assemblees i Comitès Locals del Partido Aragonés (PAR) de la zona oriental d'Aragó han reclamat que es reconegui l'aragonès oriental i se suprimeixi el català en Llei de Llengües d'Aragó, a més de demanar la supressió de l'Acadèmia Aragonesa de la Llengua Catalana.
En un comunicat, els comitès de la Franja del PAR exigeixen que a la Llei de Llengües es reconegui que a Aragó "es parlen dues llengües, espanyol i aragonès, i que aquesta última té diferents modalitats agrupades bàsicament en dues: aragonès oriental, a la zona oriental de la Comunitat i altroaragonés, a la zona nord".

Així mateix, reclamen que "s'elimini qualsevol referència a la llengua catalana" i se suprimeixi l'Acadèmia Aragonesa de la Llengua Catalana "i si cal crear una que sigui l'Acadèmia de la Llengua Aragonesa o Acadèmia de Cultura Aragonesa".

El secretari del PAR d'Altorricón, Amado Forrolla, assenyala que "la unitat del partit en aquest tema és un fet i entre tots hem d'aconseguir que la Llei de Llengües reconegui la nostra llengua aragonesa, tant la seva modalitat altoaragonesa com la seva modalitat oriental".

Per la seva banda, el president del Comitè Local del PAR de Fraga, Ángel Romero, subratlla "la nostra voluntat per potenciar la nostra llengua aragonesa i que puguem escriure en ella", al que Julián Naval agrega que "el nostre idioma és aragonès pels quatre costats i això és un fet que avala la història".

Els esmentats 31 Comitès i Assemblees informen que el procés de reivindicació segueix obert pel que altres agrupacions del PAR realitzaran reunions per sumar-se a aquestes peticions dels aragonesistes.
Aquestes assemblees i comitès del PAR reuneixen als municipis d'Altorricón, Benabarre, Peralta de Calasanz, Fraga, Velilla de Cinca, La Codoñera, Ráfales, Fórnoles, Beceite, Calaceite i Aguaviva i el Comitè Comarcal del PAR de la Comarca del Baix Aragó que agrupa als comitès i assemblees del PAR d'Aguaviva, Alcañiz, Alcorisa, Belmonte de San José, Berge, Calanda, La Cañada de Verich, Castelserás, La Cerollera, La Codoñera, Foz-Calanda, La Ginebrosa, Mas de las Matas, La Mata de los Olmos, Los Olmos, Las Parras de Castellote, Seno, Torrecilla de Alcañiz, Torrevelilla y Valdealgorfa.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1