Divendres, 17 de febrer de 2012 | 12:41
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

L'obra 'Always Franco' exposada a ARCO anirà a judici

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La Fundació Francisco Franco demandarà a l'autor
L'obra 'Always Franco' exposada a ARCO anirà a judici
16/02/2012 17:19
Obra Franco d'ARC
EuropaPress.- La Fundació Francisco Franco demandarà a l'autor de l'obra Always Franco, d'Eugenio Merino, exposada a ARCO i que reprodueix una escultura del dictador dins d'una màquina de refrescs.
El vicepresident executiu de la Fundació, Jaime Alonso, ha explicat a Europa Press que acudirà a l'exposició acompanyat d'un notari per realitzar fotografies de l'obra i adjuntar-les a la demanda civil que presentarà aquesta mateixa setmana.

A més, la Fundació estudiarà la possibilitat d'actuar per la via penal, ja que considera que l'obra atenta contra "el sentit de l'estètica i l'art", i ha defensat que els humans no poden "caure tan baix" ni convertir-se en "animals de la granja d'Orwell".

L'escultura de Franco l'acull la pinacoteca barcelonina AND, que destaca d'aquesta obra, valorada en 30.000 euros, la perfecció dels detalls físics del dictador, com a pèls, pigues i ungles, que gairebé no es poden percebre, no tant per la llum, sinó per la quantitat de curiosos que la peça atreu.

A pocs centímetres i en el terra apareix una altra aposta irreverent del mateix autor: un passeig de la fama, a l'estil hollywoodiense, protagonitzat per Adolf Hitler, Francisco Franco i Joseph Stalin. Els seus noms estan incrustats en marbre negre, envoltats per un estel i acompanyats per sengles monedes que encunyen la seva imatge.
kike
17/02/2012
Ridicul. Els hi haurien de ficar a els al truyo per tenir aquesta fundació.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1