Divendres, 17 de febrer de 2012 | 12:46
Vostè es troba a: Inici > Política >

La gestió de Prat (ICS) a Innova arriba a Brussel·les

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La CUP sospita d'un mal ús de fons Feder
La gestió de Prat (ICS) a Innova arriba a Brussel·les
16/02/2012 20:16
9Josep Prat, director de l'ICS
EP.- El cas sobre el presumpte mal ús de fons públics del 'holding' municipal Innova de Reus (Tarragona) ha estat elevat fins a l'Oficina Antifrau de la Unió Europea (Olaf), amb el propòsit que aquesta determini la destinació d'almenys 600.000 euros del Fons Europeu de Desenvolupament Regional (Feder) invertits en aquesta localitat.
L'organisme europeu ha rebut la denúncia signada per tres membres de la CUP, els mateixos que ja van denunciar davant la Fiscalia de l'Audiència Nacional a l'exdirector general d'Innova i president de l'Institut Català de la Salut (ICS), Josep Prat Domènech, per presumpta "prevaricació continuada", ha avançat aquest dijous el 'Diari de Girona'.

L'escrit recorda a l'Olaf que diverses partides de fons Feder van ser rebudes pel grup Innova, que engloba a una vintena d'empreses, especialment en la construcció del complex Tecnoparc Reus, un parc tecnològic ideat com a pol d'atracció per a empreses de l'àmbit de la salut i la nutrició, entre uns altres.

El Diari Oficial de la Generalitat de Catalunya (DOGC) va publicar al setembre de 2009 l'assignació de 603.000 euros de fons Feder en l'engegada del Tecnoparc, un projecte al que la Diputació de Tarragona també va dedicar 300.000 euros.

La CUP, per la seva banda, considera que si l'actual Ajuntament de Reus ha advertit en les últimes setmanes sobre el mal funcionament de Tecnoparc S.A., és lògic pensar que les subvencions Feder al municipi podrien tenir una destinació diferent a la que va motivar el seu atorgament.

Així mateix, assenyalen que Reus ha rebut més fons Feder per a l'engegada d'infraestructures sanitàries i un polígon industrial, per la qual cosa estenen la seva sospita al conjunt de les partides i recorden que el responsable màxim d'Innova ha estat el mateix Josep Prat.

Prat va renunciar fa un mes al seu càrrec en Innova i en el grup sanitari privat USP Hospitals, per centrar-se en el seu treball com a president de l'ICS, segons va assegurar ell mateix en una carta remesa als 40.000 treballadors de la major empresa pública de Catalunya.

Tant la Generalitat, amb el conseller de Salut Boi Ruiz al capdavant, com ell mateix han reiterat en múltiples ocasions que la compatibilitat de càrrecs de Prat en la sanitat pública i privada és legal, legítima, no excepcional i no incorre en cap delicte.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1