Divendres, 17 de febrer de 2012 | 12:55
Vostè es troba a: Inici > Política >

Els perceptors de la renda mínima quedaran exempts de la taxa per recepta

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
La PPvergència ultima els pressupostos
Els perceptors de la renda mínima quedaran exempts de la taxa per recepta
07/02/2012 12:40
9Alicia Sánchez Camacho negocia amb Andreu Mas-Colell
CiU i PP han acordat durant la negociació pressupostària dels comptes de la Generalitat per 2012 i la seva Llei d'acompanyament que els perceptors d'una pensió no contributiva i els beneficiaris de la renda mínima d'inserció (RMI) quedin exempts de la taxa d'un euro per recepta.
Encara que la negociació segueix oberta i està subjecta a futurs canvis, fins a aquest dimarts tots dos partits han pactat també que la taxa sigui d'un euro per recepta i no per medicament, com es va plantejar inicialment.

Ara com ara, queden exempts també de la taxa aquells fàrmacs que tinguin un preu inferior a 1,67 euros, i deixarà d'aplicar-se a partir de la recepta número 62, una proposta que ja va plantejar el conseller de Salut, Boi Ruiz, en la seva última compareixença davant el Parlament.

No obstant això, i segons han explicat fonts Parlamentàries a Europa Press, ambdues formacions mantindran el diàleg fins a l'últim moment per explorar la possibilitat d'introduir noves excepcions. Al llarg de les negociacions pressupostàries, el PP català ha exposat el seu desig que altres col·lectius com els malalts crònics i els aturats quedin alliberats d'aquest nou gravamen.

A més, està sobre la taula la forma en què es recapta aquesta taxa -presumiblement de forma directa en les farmàcies- i a què es destina finalment la recaptació, -es planteja que es dirigeixi directament a sufragar el deute de la Generalitat amb el sector farmacèutic-.

El Govern ajorna almenys fins a novembre l'aplicació de la taxa turística

En les mateixes negociacions, CiU i PP han acordat que la taxa turística a Catalunya no s'apliqui, almenys, fins a l'1 novembre de 2012 -una vegada passada la temporada turística-. D'aquesta forma es redueix l'impacte pressupostari de la mesura en l'exercici 2012, després que el Govern anunciés en la presentació dels Pressupostos per aquest any que pretenia recaptar 100 milions d'euros amb aquest nou gravamen.

La intenció del PP català és ampliar fins i tot aquesta moratòria fins al 15 de desembre, pel que han presentat una esmena a la Llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat per 2012.

L'acord aconseguit estableix també que un 30% del que es recapti amb la taxa vagi destinat a les maltretes arques dels ajuntaments, que en el cas de Barcelona, el Consistori de la capital catalana obtindrà la meitat del que es recapti per pernoctacions a la ciutat.

Encara que la negociació segueix oberta, s'han aconseguit ja diversos acords per matisar la proposta inicial de taxa turística que va presentar el Govern, i que minimitzen la repercussió econòmica de la mesura durant aquest primer any.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1