Dissabte, 18 de febrer de 2012 | 12:43
Vostè es troba a: Inici > Entrevistes >

“ La societat ha despertat i hi ha molta gent que ja no aguanta aquesta situació”

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Luis Fernández Fernández. President de l'Associació Nacional d'Aturats
“ La societat ha despertat i hi ha molta gent que ja no aguanta aquesta situació”
14/02/2012 16:03
JOSELUISADESORG
Purificació Outeiral.- L'Associació Nacional d'Aturats ( ADESORG) va néixer per des de la independència política i l'autofinançament conscienciar als aturats sobre la necessitat d'associar-se per recolzar-se mútuament i trobar tots junts solucions als problemes col·lectius. La reforma laboral que ja està en vigor els afecta directament. Quina és la seva opinió?. Què estan disposats a fer?.
-- Quina opinió teniu com a Associació sobre l'última reforma laboral del govern?.
-- Ho dic aquesta setmana, d'entrada por, pànic. Perquè proposen mesures posant l'accent justament, en l'abaratiment dels acomiadaments, i s'han oblidat que a dia d'avui el problema de la desocupació al nostre país, no ve motivat per la llei que tenim, sinó per la manca de crèdits i els impagaments que moltes administracions públiques han fet al col·lectiu d'autònoms. Perquè a Espanya més del 70% de l'ocupació s'estava generant, des de les petites i mitjanes empreses . I en el moment, en què no cobrem les nostres factures i hem d'abonar els nostres pagaments, com som els més febles, a més som embargables. I han arruïnat al país i a aquest col·lectiu que estava generant ocupació. Llavors fins que aquesta gent no ens pagui estem morts. Per això d'alguna manera aquesta reforma, primer no és apropiada i  a més el que aportarà  és que a les grans companyies, que puntualment puguin fomentar una mica d'ocupació, els facilitarà l'acomiadament. Provoca que la gent que accedeixi a un lloc de treball, cada vegada amb menys pretensions econòmiques. D'alguna manera el que estan fomentant és la precarietat laboral. Encara que també és cert que encara no hem pogut analitzar tot el text, i en les lleis sempre apareixen les lletres petites, i ens portem sorpreses moltes vegades . I el que és clar, així a priori, és que solucionarà el problema. I estem coincidint, amb molts experts, que vénen a dir, que en breu augmentarà la desocupació, a conseqüència d'aquesta reforma.
-- Però vosaltres no us deteniu i aneu a engegar una sèrie d'iniciatives, amb les que us proposeu ser part activa en la solució de la desocupació a Espanya.  Ens pots parlar d'elles?.
-- L'Associació Nacional d'Aturats, porta tres anys funcionant, i hem estat la punta de llança a l'hora de buscar solucions a la problemàtica en aquest país, ja que els sindicats han estat mirant per a un altre costat. Ha sorgit de manera espontània o no tan espontanea, perquè hi ha molta gent que ja no aguanta aquesta situació i la societat civil ha despertat. I han nascut dues iniciatives molt interessants i a nosaltres tan aviat vam tenir coneixement d'elles perquè estem a peu de carrer i estem atents a tot el que està ocorrent al nostre al voltant, hem adoptat la mesura de protegir iniciatives i donar cobertura, tant en difusió com a cobrir les necessitats de seguretat, m'explico. Una de les iniciatives és “ Els dilluns al sol” , que consistirà en què els aturats acudeixin tots els dilluns als matins enfront dels seus ajuntaments a reclamar ocupació, fer acte de presència. Que se'ns visualitzi, perquè hi ha qui no ens vol veure. Aquesta és una manera que se'ns vegi. També hi ha una altra iniciativa, que a més a mi m'ha aixecat l'ànim, que té a veure amb que persones voluntàries , aturades o no aturades, tots els 9 de cada mes ens anem a apropar a les oficines de l'INEM, i amb un protocol molt seriós, treballarem en la línia d'informar als aturats, d'aclarir els dubtes que puguin tenir, d'escoltar-los, de recolzar-los unint esforços. Mostrant-li al tothom que estem fent moltes més coses de les que realment tracten de divulgar. Ens tracten sempre d'atribuir que som vagues, que estem parats. La societat civil despertarà i anem a dur a terme iniciatives per fomentar el cooperativisme . D'alguna manera alguna cosa que hauria d'estar cobrint l'estat o en aquest cas els sindicats, doncs com ells no ho fan, directament ho farem  nosaltres.
adesorg-- El que preteneu amb aquestes dues accions és, amb tots els meus respectes, aixecar l'ànim a la tropa per així dir-ho?.
-- La tropa té l'ànim molt baix, però molt baix. I això és alguna cosa que molta gent encara no ha arribat a entendre. El fet de perdre un lloc de treball i el fet de no tenir la capacitat econòmica per resoldre la teva vida i la de la teva família comporta frustracions, depressions, malalties mentals. Quan entrem en aquesta dinàmica estem en out side, completament paralitzats, i per això mateix, hem d'activar a tota aquesta gent. Nosaltres no som els culpables de la nostra situació, som les victimes I el que pretenem és llevar-nos, d'alguna manera, en aquesta situació per buscar alternatives El que tractem de fomentar és que la gent s'animi, i en la mesura en què puguem cadascun de nosaltres, amb el nostre grà de sorra ens recolzem els uns als altres i tirem endavant.

Web ADESORG
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1