Dissabte, 18 de febrer de 2012 | 12:37
Vostè es troba a: Inici > Societat >

“Tallen el tràfic perquè els dóna la gana i sense comptar amb la ciutadania"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Portaveu de la Prefectura Superior de Policia de València
“Tallen el tràfic perquè els dóna la gana i sense comptar amb la ciutadania"
17/02/2012 11:44
valenciacargapolicialestudiantes
El desplegament policial, per segon dia consecutiu, per controlar les concentracions i talls de tràfic que van protagonitzar aquest dijous estudiants de Secundària davant a l'institut Luis Vives de València, la Delegació del Govern i la Prefectura de Policia es va saldar amb la detenció de deu persones per "desobediència i resistència a l'autoritat".
A la pregunta de Levante-EMV sobre si s'havia donat ordres d'endurir les actuacions davant l'increment de protestes al carrer, des de la Prefectura Superior de Policia de València, el seu portaveu va pronunciar un "rotundament no, al contrari". "És el quart dia de corts de tràfic sense autorització. Ho han decidit perquè els dóna la gana i sense comptar amb la ciutadania" va explicar aquest portaveu qui va afegir que, davant la presència d'un cotxe conduït per una dona "que s'ha posat molt nerviosa, se'ls ha demanat que es retiressin de la calçada i el que han fet ha estat asseure's damunt del capó del cotxe pel que ha actuat la Policia Nacional".

Però el cas és que “la violentíssima i desproporcionada actuació" dels agents, com la va qualificar tota la comunitat escolar del Luis Vives, ha estat criticada tant per professors d'aquest i altres centres educatius com per partits de l'oposició i sindicats presents en la protesta, i per la qual alguns d'ells, com EUPV i Compromís o el STE-PV, han demanat la dimissió de la delegada de Govern, Paula Sánchez de León.

Sis dels detinguts són membres d'organitzacions. El president de la Federació d'Ensenyaments Mitjans, Alberto Ordóñez, va afirmar després de l'inciddente "la policia torna a vestir-se de grisa. No es van a tolerar més actuacions agressives contra alumnes per defensar els seus drets. És inadmissible la desproporció de l'ús de la duresa dels agents de l'autoritat. Tampoc tolerarem la violència com a principal mitjà per aconseguir els nostres objectius".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1