Dissabte, 18 de febrer de 2012 | 12:39
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Sense embuts

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anna Maria Villalonga petit
Sense embuts
Compulsió crònica
Anna Maria Villalonga
16/02/2012 17:29
Avui anirem al gra. Ja n’hi ha prou de floritures retòriques i de jocs de paraules. Els mots gruixuts i contundents d’una llengua també són al diccionari i, ara mateix, em ve de gust fer-los servir.

Estic preocupada, esgotada, nerviosa, inquieta, angoixada, rebotada, indignada, enfurismada, emprenyada com una mona. N’estic tipa, farta, avorrida, fastiguejada, fins els p...

Prou mentides d’una vegada. No ens intenteu vendre més sopars de duro ni fer-nos combregar novament amb rodes de molí. Se us veuen d’una hora lluny les malsanes intencions. Només us interessa manar, dominar, ostentar el poder i remenar els diners. No coneixeu els escrúpols i la resta de la gent us importa un rave. No teniu consciència, sou nocius i malignes. Sou una malaltia, el càncer incurable de l’organisme social.

Per desgràcia, accedir al vostre amagatall resulta impossible. Segur que ni tan sols no us coneixen aquests politicastres de baixa estofa que donen la cara per vosaltres i que s’han cregut que juguen un paper decisiu. Aquests que, com titelles, us complau bellugar des de l’ombra al vostre lliure albir. Us esteu divertint, oi, mamarratxos sense remordiments?
Marioneta
Us agrada destruir el planeta, matar la gent de gana, augmentar les diferències entre els pobles, triturar la ciència, el saber i les arts, assassinar la cultura i els animals. Us agrada contemplar com perdem la llar i la família, com ens autodestruïm amb drogues i malalties que heu creat vosaltres. Us diverteix, com si fóssim formigues sota un peu de gegant, tenir-nos espantats, assetjats, emmudits, silenciats, aterrits. Voleu fer-nos mal: violar els nostres drets, torturar-nos, anihilar-nos.

On sou, covards sense nom? Fems, brossa, detritus d’una espècie que es considera superior? Un dia, per culpa únicament vostra, el planeta petarà. I, per més que us pesi, pocavergonyes, petareu amb ell. No sou immortals, que us consti.

Aquell dia, titellaires d’alt nivell que moveu els fils del món, no hi haurà prou cercles a l’Infern per encabir les vostres ànimes brutes. Us hi quedareu amuntegats, abandonats, desnonats i sense luxe. Hi sereu, oblidats, socarrimats i plens de nafres, per a tota l’eternitat.
Shaudin Melgar-Foraster
17/02/2012
Sí, senyora!!! És ben bé això i es mereix (es mereixen) les expressions i la contundència que tan bé confegeixes. Que un planeta sigui portat per l’escòria d’aquest mateix planeta és força irònic i, evidentment, les conseqüències han de ser molt negatives. Hi ha d’haver una manera d’acabar amb tot això sense esperar que els engoleixi l’infern (tot i que és una imatge d’allò més grata). Enhorabona per l’article!!!
Tura
17/02/2012
Estem i pensem com tú Anna; és hora que tots estiguem emprenyats per tot el que ens envolta; politics amb sous exagerats i "xoriços" a tots costats; s'estan carregant el sistema; els rics cada vegada més rics i els pobres ho perden tot...a quin mon els hi tocarà viure als nostres fills i nets ??, una bona revolució fa falta !! Com diu en Duc Engrescador, quanta merda !!
Gemma C. O.
17/02/2012
Tot dit!!
Jordi Canals
17/02/2012
Subscric tot el que dius, ja està bé de que ens aixequin la camisa, tant els d’un cantó com els d’un altre, sembla mentida que es pugui consentir tot el que està passant; no tenen vergonya , la majoria son uns petaners i uns embolica troques.
Maribel Vazquez
17/02/2012
Carai noia!!!. no tas deixat res al tinter. Noms, no en potes posar cap perque son tants.......pro s'enten molt be qui seran els que, acabaran en el pitjor dels inferns. Que aixis sigui.
Pilar Alegret
17/02/2012
D´això se´n diu buidar el pap, eh? I sí, n´hi ha per dir-LOS tot això i més. Llàsima que d´infern no n´hi hagi!! Gràcies, Anna Mª!!
Elena Serra
17/02/2012
Un article fabulós Anna, tens molta raó
M.Lloret
17/02/2012
Felicitats Anna, per escriure amb claredat i contundència el molts pensem. Anava a dir que deus sentir-te més lleugera, encara que fins que albirem alguna sortida, una branca on aferrar-nos es fa difícil. De moment les teves paraules poden fer despertar les consciencies de qui encara no ha vist l’abast del desastre. A veure si entre tots lluitem amb la mateixa força que desprenen les teves paraules. Una abraçada4
Maria Teresa Galan
17/02/2012
Molt bé, Anna! T'ha sortit de dins d'una manera contundent. Estant jugant emb el món sencer, perquè d'aquesta no crec que se'n salvi ningú. Segurament estan amagats en búnquers. Sempre he pensat que en són quatre que volen dominar el món i que es carreguen els qu een tenen alguna prova com Wikileaks. Felicitats, has estat el sunami que es necessita. Una abraçada
Yves
17/02/2012
Cualquier sistema, de Leonard Cohen Cualquier sistema que montéis sin nosotros será derribado Ya os avisamos antes y nada de lo que construisteis ha perdurado Oídlo mientras os inclináis sobre vuestros planos Oídlo mientras os arremangáis Oídlo una vez más Cualquier sistema que montéis sin nosotros será derribado Tenéis vuestras drogas Tenéis vuestras Pirámides, vuestros Pentágonos Con toda vuestra hierba y vuestras balas ya no podéis cazarnos Lo único que revelaremos de nosotros es este aviso Nada de lo que construisteis ha perdurado Cualquier sistema que montéis sin nosotros será derribado (Traducción de Alberto Manzano)
Glòria Calafell
17/02/2012
Que així sigui, Anna! Desitjo que els titellaires farsants es vegin abocats a l'últim infern i, si pot ser, que sigui el menys poètic.
electra
17/02/2012
t'ha quedat un clam global, amb essència de maldit, perfecte (l'al·lusió dantesca final, sublim!), a cops la factura ecològica externa semla que hi pesi més amb la qual cosa se'n podria perdre (però no) el sentit principal que, enèrgicament, hi disposes (o que jo hi veig): es creuen, aquests titellaires de vides humanes, factors del poder especulativo-financero-bancari que mou, globalitzadament, el món, i les seves comparses pauperrimo-polítiques, que serven el poder suprem, i segur que atemporal, amb ínfules d'eternitat. però no, perquè els seguim des de sota la petja i la nostra lluita pot sembla sorda i cega, però és sostinguda i constant, i la dirigirem a les generacions que ens succeiran.
JORDI V.
17/02/2012
Apa, t'has quedat a gust! Tot això és cert, però també la major part de gent, al menys la del món occidental, en som una mica còmplices de tot això.
DUC ENGRESCADOR
17/02/2012
Quanta merda! Quina merda!
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1