B.F. | Actualitzat el 20/02/2012 a les 11:15h

Els díscols del PSC es neguen a callar

Ernest Maragall i Joan Ignasi Elena coincideixen en què el partit, tal com és ara, no sedueix els votants i que ha d'ampliar la seva base social. L'exalcalde parla de "raquitisme d'idees"

Ernest Maragall i Joan Ignasi Elena, a Vilanova i la Geltrú. Foto: Violeta Gumà.

Si el maragallisme i l' obiolisme continuen existint dins del PSC, l'últim congrés de la formació no va servir per a acontentar-los del tot. Passat també el congrés federal del PSOE, els caps visibles d'ambdós corrents han coincidit avui en tornar a fer públiques les seves discordances amb la manera com Pere Navarro està gestionant la nova etapa. Per Ernest Maragall, el renovat PSC encara és poca cosa per a "una part important de la ciutadania catalana", diagnòstic amb què també deu coincidir Joan Ignasi Elena, que explica que ja ha exposat el seu projecte d'Olivera Catalana a "representants sindicals, polítics i culturals de l’espectre progressista" i assegura que "l’acollida és excel·lent".

L'exconseller Ernest Maragall creu que, "amb aquest PSC, hi ha una part important de la ciutadania catalana que no en té prou" i considera que el Nou PSC comandat per Pere Navarro "ha de poder parlar de tot, d'economia, de societat, de pacte fiscal, de manteniment de l'estat del benestar...". Per tant, considera que, ara per ara, això no és així, sinó que Navarro encara segueix a ulls clucs les consignes del PSOE.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, ha assegurat que "hi ha un dèficit de representació adequada entre la posició formal majoritària del PSC d'avui i la demanda" dels electors, i ha advocat per "omplir aquest dèficit" amb una alternativa progressista que "mereixi el dret a ser alternança" a Catalunya. I aquesta alternativa ha de ser, per Maragall, "un PSC inequívocament compromès, disposat a exercir la seva personalitat jurídica, que la té". "El PSC ha de ser un partit inequívocament català", ha reblat.

"Tractar a la gent com a persones adultes"

Elena, que al congrés va sumar el 25% dels vots per ser primer secretari del PSC enfront del 73% aconseguit per Navarro -i que ara també forma part de l'executiva socialista-, opina que "cal millorar la nostra capacitat de seducció, tractar a la gent com a persones adultes. No m’imagino les cares dels sectors socials més actius de la societat, sindicals, culturals, davant certes actituds de frivolitat o contràries a l'austeritat. O veient com el raquitisme d’idees sovint s’intenta amagar amb ocurrències polítiques d'un nivell creatiu lamentable."

L'exalcalde de Vilanova i la Geltrú també constata que "molta gent del món intel·lectual, de la cultura, dels sectors més actius de la societat s’han anat allunyant gradualment de nosaltres, gent que estava amb nosaltres i ara no hi és i que és molt necessari recuperar, no estem sobrats d’idees".

Per corregir-ho, en una entrevista al diari L'Hora, obiolista, explica que continua plantejant la idea de bastir una candidatura de l'esquerra plural des de la base per al 2014, a l'estil de l'Olivera italiana: "He començat a parlar amb representants sindicals, polítics i culturals de l’espectre polític progressista i l’acollida, la receptivitat de l’Aliança Catalana de Progrés ha estat excel·lent."

Insisteix, un cop més, en què aquesta Aliança Catalana de Progrés "no hauria de traduir-se en una mera aliança de partits, sinó en un ampli moviment de base social, política i cultural. Una aliança que no hauríem de fer “des de dalt” com va succeir amb el “Govern Tripartit”, perquè no pot repetir les febleses que aquest va patir".

COMENTARIS

+0
-0
La veu del seu amo
Disfresa, 20/02/2012 a les 16:57
El PSOE no cal que és disfresi de català. Son sucursalistes del imperi castellà amb seu a madriz. Colonialistes, unionistes i autonomistes espanyolistes. La autèntica "voz de su amo"
+0
-0
FORENSE
La misèria dispara l'índex de suïcidis a Catalunya , 20/02/2012 a les 14:11
La misèria dispara l'índex de suïcidis a Catalunya brutalment, així com el maltractament a les dones i CyU ens obliga a amagar-ho, senyor Cot ací us deixo un bon fil per investigar, és vergonyant!
No podem continuar així!
Vosaltres mateixos!
+0
-3
SIMULADOR POLITIC!
Anònim, 20/02/2012 a les 13:18
SIMULADOR POLÍTICO, MILITAR, ECONOMICO, SOCIAL...

Animate a unirte a eRepublik->
http://www.erepublik.com/en/referrer/KADUPS


Participa de una comunidad virtual y lucha por lo que quieras!

LINK --->
http://www.erepublik.com/en/referrer/KADUPS
+3
-0
escissió d'una vegada si us plau
Anònim, 20/02/2012 a les 12:55
fa molt de temps que ho vinc dient...el psoe-c s'ha d'escindir en dos...una part integrar-se amb ciudadanos (els corbachos, balmones, zaragozas, montillas, i demés immigrants no integrats) i l'altre part (formada majoritariament per catalans, no per ciutadans de catalunya) integrar-se alguns a convergència i d'altres a icv, i que deixin d'una vegada d'enganyar al personal
+8
-0
Quedarán una colla d´anticatalans...
Zas, 20/02/2012 a les 12:35
Chacones,Balmones,Corbachos i tota la parracada...Con uñas i dientes!! a parir panteres hipòcrites!!
+6
-0
On son els brindis?
Anònim, 20/02/2012 a les 12:15
On son els que brindaben per fer fora del Govern els de ciu, sensa acatar el que deien les urnes, (un altre cosa es si li feia falta anar una temporadeta a l'oposició a ciu, que sí, li feia falta)i que tenien de fer desapareixa del mapa polìtic a ciu; doncs be, tot aixó ara per la seva pròpia incomptència sels hi ha girat a sobre i els ha agafat amb el pixats el ventre, quina llàstima i quina pena donent. Quan un Governa te de treballar i molt i aixó els socialistes no saben exactament que es.
+6
-0
gran ideoleg iseta
Anònim, 20/02/2012 a les 11:43
Raquitisme d'idees !? Pero si teniu al gran ideoleg Iseeta!! Mes que raquitiques el que son es fartes i empatxades.
+9
-0
L'EX-ALCALDE DE EL VENDRELL TAMBÉ ES DONA DE BAIXA DEL PSC, DESPRES DE 30 ANYS
Anònim, 20/02/2012 a les 11:24
Segons publica el 3de8,l'ex-alcalde de El Vendrell i ex-diputat provincial durant molts anys, s'ha donat de baixa del PSC, degut a la seva actual trajectoria. Es pot veure la carta pública d'acomiat al 3de8 de la setmana pasada. PSC, CANVIAT EL NOM PER PSOE, I AIXI SERAS COHERENT !!!!!!!!

FEU EL VOSTRE COMENTARI



Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

educaweb.cat
Vés a: Parés Baltà Electio 2009: un blanc com un negre

Parés Baltà Electio 2009: un blanc com un negre

Els blancs de criança són una alternativa amb la complexitat dels negres i, en el cas dels millors, amb més frescor i unes possibilitats de maridatge més àmplies



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: