Dimarts, 21 de febrer de 2012 | 13:10
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El Govern vol guanyar pes en Airbus amb Piqué

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Rajoy recorre al exministre popular
El Govern vol guanyar pes en Airbus amb Piqué
20/02/2012 17:22
Josep Piqué, president de Vueling
EP.- El president del Govern, Mariano Rajoy, ha autoritzat el nomenament del president de Vueling i exministre popular, Josep Piqué, com a representant de l'Estat en el consell d'administració d'EADS, el gegant aeronàutic propietari de Airbus, segons fonts properes a Piqué.
El president de Vueling substituirà l'actual representant espanyol des de 2004, l'ex ministre d'Indústria socialista, Juan Manuel Eguiagaray, segons publica aquest dilluns 'El Mundo'.

Les mateixes fonts han explicat a Europa Press que la proposta encara no s'ha votat, per la qual cosa no se sap quan serà efectiva, i han matisat que el nou càrrec que assumirà previsiblement Piqué és compatible amb la seva presidència en Vueling.

Simplement, en cas que l'aerolínia realitzés alguna compra d'Airbus, el també president del Cercle d'Economia "hauria d'aixecar-se" del consell de Vueling.

Espanya compta amb el 5,4% del capital d'EADS, i els principals accionistes són el grup alemany Daimler, amb un 22,36%, el mateix percentatge que controla el consorci francès Sogeade, format per Lagardère i l'Estat gal.

L'arribada de Piqué coincideix amb el nomenament de l'alemany Tom Enders com a nou conseller delegat, i el del francès Arnaud Lagardère com a president del consorci.

El paquet d'accions de la Societat Estatal de Participacions Industrials (Sepi) en EADS aconsegueix els 1.200 milions d'euros i és fruit de la integració en EADS de l'antiga Construccions Aeronàutiques (Casa), alhora que s'ha traduït que el consorci europeu ha confiat a la divisió espanyola la seva àrea de transport militar.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1