Dimarts, 21 de febrer de 2012 | 13:16
Vostè es troba a: Inici > Política >

El ministre de l'Interior admet "algun excés" de la policia en les protestes de València

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Compareixerà al Congrés i recolza a la policia
El ministre de l'Interior admet "algun excés" de la policia en les protestes de València
21/02/2012 12:33
Jorge Fernández Díaz, Ministre d'Interior
EP.- El ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, ha assegurat que al costat dels estudiants que van protestar dilluns a València havia infiltrats "radicals i violents" que són els que, al seu judici, creen els problemes, i ha admès que això ha provocat "algun excés i alguna actuació desafortunada per part d'algun policia".
En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, Fernández ha dit: "El que volem és controlar l'excés, no l'excés en el control". "Quan dic controlar l'excés ho dic per l'excés d'els qui es puguin manifestar de manera violenta i fins i tot agressiva, i també d'els qui puguin, des de les files de la policia, tenir una actuació que potser ha estat excessiva: ho estudiarem".

El ministre s'ha mostrat disposat a comparèixer al Congrés, bé a petició dels grups o per voluntat pròpia: "El ministre té el deure de comparèixer, i amb molt gust compareixerà", ha dit, encara que deixa clar que està al costat de la Policia.

Ha remarcat que, si solament hi hagués hagut estudiants a les protestes, "la cosa s'hagués desenvolupat de manera diferent", i ha posat com a exemple que una ampolla llançada per un radical va ferir a una dona.

Segons ell, alguns s'aprofiten de la bona voluntat dels menors i no tenen com a objectiu una reclamació estudiantil, sinó que volen aprofitar-ho "com a brou de cultiu pel que han fet: cremar els carrers de València".

"Lapsus lingue" erroni

Fernández ha qualificat de 'lapsus lingue' les paraules del cap superior de la Policia de la Comunitat Valenciana, Antonio Moreno, quan va qualificar als manifestants d''enemic', i ha considerat que es va equivocar en el seu comentari: "Entenc el que volia dir però sens dubte no ha estat afortunat".

Ha assegurat que la policia ha de garantir el dret de reunió i manifestació en el marc de la llei, però algunes protestes des de la setmana passada a València "no havien estat comunicades" i afectaven a la vida de la ciutat, i no es va fer cas als requeriments verbals de la policia.

Segons el ministre, aquesta dinàmica l'aprofiten "alguns elements radicals i violents" infiltrats entre els estudiants. "Com a norma general o principi general, estic, com a institució, al costat de la Policia. Si després hi ha una conducta individual que ha estat excessiva o desafortunada, actuarem en conseqüència", ha insistit.

El ministre farà tot el possible perquè torni la calma perquè convé "moderació i contenció", i estudiarà tot el que ha passat, però que no es pot posar la presumpció de culpabilitat sobre la policia.

Ha remarcat que no hi ha "interès en la policia de reprimir amb duresa" les manifestacions, assenyalant que hi ha més ferits policies que ciutadans, i que els detinguts ja han estat posats a disposició judicial.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1