Dimarts, 21 de febrer de 2012 | 13:11
Vostè es troba a: Inici > Societat >

La jornada de protesta estudiantil a València suma 25 detinguts

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El cap superior de Policia considera els estudiants "l'enemic"
La jornada de protesta estudiantil a València suma 25 detinguts
21/02/2012 09:28
Policia sobre detingut jove
EP.- La Policia Nacional ha elevat a 25 -cinc d'ells menors- la xifra de detinguts fins a la mitjanit en l'última protesta estudiantil que s'ha iniciat en les portes de l'Institut d'Educació de Secundària Lluís Vives de València i s'ha traslladat a diversos punts del centre de la ciutat i a la zona de les universitats de l'avinguda Blasco Ibáñez.
Aquests detinguts se sumen als 17 de la setmana passada, amb el que la xifra total d'arrestats fins avui ascendeix a 42.

Els cinc menors arrestats durant les protestes estudiantils han estat posats en llibertat després de prestar declaració davant la Policia, mentre que la vintena restant de detinguts en la jornada del dilluns passarà a disposició judicial previsiblement durant aquest dimarts, segons van informar a Europa Press fonts de la Policia Nacional.

A més, la jornada del dilluns s'ha saldat també amb 13 persones ferides, 11 d'ells agents, i amb la crema de diversos contenidors per la zona centre i Blasco Ibáñez. El cap superior de Policia de València, Antonio Moreno, assenyalava en roda de premsa que entre els detinguts hi havia una persona que presentava una ferida lleu amb lesions en la cama i amb contusions en el cap.

En aquesta nova protesta, d'aquest dilluns, han participat uns 300 estudiants, i en el seu transcurs s'han viscut nous incidents amb la Policia. L'acció es va iniciar de forma pacífica a les 14.45 hores quan els estudiants van tallar el tràfic al crit d''Els lladres a presó i els diners a educació'. Segons els organitzadors de l'acte, la intenció era dur a terme una marxa "totalment pacífica" que es limités a tallar el tràfic durant mitja hora amb desplaçament cap a Sant Agustín.

No obstant això, en aquest punt, la Policia havia establert un cordó policial que els impedia el pas, encara que els estudiants hi ho han saltat pels laterals. En aquest moment, s'han produït les primeres tensions, entre els agents que formaven part del cordó i els estudiants que ho han sobrepassat, amb empentes i estirades de roba. A partir d'aquí, els incidents han prosseguit pels carrers del centre i s'han traslladat a la zona de Blasco Ibáñez on uns 400 estudiants s'han reunit en la Facultat d'Història per decidir la manera de continuar les seves protestes.
Els agents intenten dialogar "fins a la sacietat", segons el cap de Policia

El cap superior de Policia de València, Antonio Moreno, ha qualificat aquest dilluns de "proporcionada" l'actuació policial durant les protestes estudiantils celebrades en els últims a València i ha assenyalat que els agents han intentat dialogar "fins a la sacietat". "Estem aguantant carros i carretes", ha dit, per assegurar que no s'ha usat material antidisturbis, encara que tampoc ha precisat el nombre d'agents desplegats per no dir "a l'enemic quines són les meves forces i debilitats".

Moreno s'ha pronunciat així en una roda de premsa convocada per valorar els incidents que han tingut lloc entre manifestants i policia en el centre de la ciutat en l'última jornada i que es remunten al dimecres. Al costat del cap superior de Policia, ha comparegut la delegada del Govern a la Comunitat Valenciana, Paula Sánchez de León, qui al final de l'acte ha apel·lat "al diàleg i a la responsabilitat" per evitar que es repeteixi aquesta situació, "i que el d'avui quedi en una anècdota".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1