Actualitzat el 14/02/2012 a les 00:01h

En telecomunicacions no s'estan fent els deures

Que son temps difícils, ja ho sabem. La qüestió ara és fer els deures, perquè hi poden haver moltes actituds, des de preparar-nos per al futur fins a malvendre'ns per un plat de llenties.

Recordo que fins i tot abans de començar amb guifi.net, deu fer ja uns 10 anys, ja llavors des de les administracions ens dèiem que no ens preocupéssim, que l'ample de banda arribaria a tot arreu, ja hi havia actuacions previstes per a tot: fibra a tot el país, "operadors neutres", programes d'ample de banda rural... Com que no arribava, alguns ens vam haver d'espavilar. "Ja desmuntarem si un dia no fa falta", pensàvem... Però ara mirant on som, lluny de desmuntar, estem embarcats amb nous projectes.

No és per anar contra ningú, perquè aquí hi han llepat bastant tots, però de tant en tant cal fer balanç, sobretot en moments com aquests, per analitzar què es fa bé i què no. I alguna cosa s'ha fet si però ni de lluny s'han aconseguit els objectius que es prometien. Un "necessita millorar", que és una manera suau de dir suspès. Un suspès en una assignatura que afecta de forma important a les infraestructures que afecten a la competitivitat del futur de la nostra economia, és un suspès molt preocupant.

La fórmula màgica que ens vénien havia de ser l'operador neutre, que tindria solucions per a tot però que mai es va explicar ben bé com. Se'n va fer un a corre-cuita al final de la darrera legislatura, però a mitges (o potser no arriba ni això), i ni de tros cobreix les expectatives que es van crear. Hi han hagut importants errors: en l'abast, en el format, on entre d'altres coses s'opta per un model de concessió que té les seves conseqüències amb un model regulat que requereix de la col•laboració d'un regulador que no regula el que toca.

L'objectiu era, i ha de continuar sent, no ho perdem de vista, que l'ampla de banda de nova generació arribi a tot arreu. Ara estem tornant a escoltar la mateixa cantarella... ja ho solucionarem tot. D'opcions i solucions n'hi han. Però ni sent del ram hi ha manera de saber com. Que arribi la fibra a tots els municipis és un pas, però els deures són que arribi a totes les cases i indústries, i amb indústries s'hi inclou a pagès, ja sigui a la plana o la muntanya. I en això, jo no veig a ningú fent els deures, però el que és pitjor, tenim el risc de que algú s'hipotequi per un plat de llenties.

Fem els deures i compte amb els pilotassos, que això si que ja sabem tots com acaba.

Navega per les etiquetes

telecomunicacionsguifi.net

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: