Dimecres, 22 de febrer de 2012 | 12:58
Vostè es troba a: Inici > Societat >

"Arribar a un acord és cosa de l'empresa"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Els representants dels treballadors de TMB són catègorics
"Arribar a un acord és cosa de l'empresa"
21/02/2012 18:35
Protesta dels treballadors de TMB
En declaracions a Catalunyapress, el representant de CGT al Comité d'Empresa Metro ha deixat a la direcció de TMB la responsabilitat d'arribar a un acord amb l'empresa, després de negar-se a acceptar en la reunió d'aquest dimarts a la tarda cobrar els retards i actualitzar sous en tres anys.
Els representants dels treballadors de metro de Transports Metropolitans de Barcelona (TMB) i la direcció de l'empresa han fracassat aquest dimarts en les negociacions per arribar a un acord i anul·lar la vaga convocada per al Mobile World Congress (MWC) després de reunir-se des del matí fins a mitja tarda, per la qual cosa s'han citat aquest dimecres.

Segons han informat fonts sindicals a Europa Press, la segona trobada en dos dies a la Conselleria d'Empresa i Ocupació no ha resultat en cap pacte, després que els treballadors rebutgessin la proposta de l'empresa de pagar els retards acumulats des del 2011 i actualitzar les taules salarials del 2012 en un termini de tres anys i presentessin una contraoferta.

Els treballadors reclamen cobrar els endarreriments del 2011 en tres vegades, una primera aquest mateix 2012 i les dues altres el 2013, i difereixen de les actualitzacions salarials plantejades per l'empresa, a més de divergir en els serveis mínims a prestar en cas de vaga: la direcció reclama un 80% en hores punta i un 60% en hores vall, i els treballadors, un 25% en hores punta i no donar servei la resta de dia.

Així, les dues parts i mediadors de la Conselleria s'han citat una altra vegada aquest dimecres a les 16.30 hores per seguir amb les negociacions, si bé fonts sindicals han criticat que l'empresa "segueix amb l'habitual opacitat" en valorar com encaren la reunió.

En paral·lel, aquest dimecres els representants dels treballadors d'autobusos també es reuniran amb els directius de TMB a la mateixa Conselleria a les 10.30 hores, la segona des de dilluns, que també servirà per intentar desbloquejar el conflicte laboral i anul·lar la vaga conjunta amb els treballadors del suburbà.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1