Dimecres, 22 de febrer de 2012 | 13:12
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern tracta de desmarcar-se del PP

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Homs anuncia una subvenció d'1,4 milions a Òmnium després de les crítiques de Camacho
El Govern tracta de desmarcar-se del PP
21/02/2012 18:55
9homs-consell-govern
L'acord tàcit de govern entre el PP i CiU, la anomenada PPvergència, no agrada per igual a tots dos. Mentre els populars tracten d'enaltir-ho i busquen fotografies que ho il·lustrin, des de Convergència pretenen tot el contrari, com ha plasmat aquest dimarts el portaveu del Govern, Francesc Homs, anunciant la subvenció a Òmnium Cultural el dia després que Alicia Sánchez Camacho demanés la seva supressió.
El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha fet pública aquest dimarts una subvenció de la Conselleria de Presidència de la Generalitat a Òmnium Cultural per valor d'1,4 milions d'euros.

Aquest anunci es produeix només un dia després que la líder del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, critiqués aquestes ajudes, encara que el portaveu ha desmentit que l'anunci tingui alguna relació amb les paraules de la líder popular.

En roda de premsa després del Consell Executiu, ha negat que l'anunci d'aquesta subvenció suposi una rèplica a la dirigent popular, i ho ha emmarcat en un exercici de transparència que obliga a la Generalitat a fer públics tots els acords d'import superior a 3.000 euros -en aquest cas, la renovació del conveni amb l'entitat catalanista-.

Encara que el portaveu ha avançat que en els propers dies s'aniran fent públiques noves ajudes atorgades en 2011, aquesta ha estat l'única subvenció publicitada aquest dimarts, just després de les paraules de Camacho i que el PSC exigís a l'Executiu català "distanciar-se" dels populars.

El PP català i Òmnium van polemitzar aquest dilluns després que la presidenta dels populars instés al Govern a anul·lar les subvencions a entitats catalanistes per destinar aquests recursos a augmentar la inversió en serveis socials, al que l'entitat cultural va replicar emplaçant als populars a renunciar també a les quals rep el partit.

Homs ha sostingut que la renovació del conveni amb Òmnium suposa reduir la subvenció del 28% respecte a l'any anterior, encara que ha remarcat que la retallada és inferior a l'aplicat a altres partides del pressupost del Departament de Presidència.

El portaveu del Govern ha minimitzat el pes que les aportacions de la Generalitat tenen en Òmnium Cultural, que, segons ha dit, fonamenta els seus recursos en les quotes que paguen els socis de l'entitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1