Dimecres, 22 de febrer de 2012 | 12:56
Vostè es troba a: Inici > Cultura >

Escàndol a l'Auditori

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El director general renúncia per ús "indegut" de les seves potestats
Escàndol a l'Auditori
21/02/2012 09:32
Oriol Pérez, exdirector de l'Auditori
EP.- L'Auditori de Barcelona ha rebut aquest dilluns la renúncia com a director d'Oriol Pérez Treviño, que va assumir el càrrec l'estiu passat, ha informat la institució cultural en un comunicat. Fonts internes assenyalen que seria per un ús fraudulent de la targeta de crèdit de l'Auditori.
El Consorci de L'Auditori i l'Orquestra (OBC) han acceptat la renúncia després que es constatés "un ús indegut de les seves potestats com a director general en relació a l'administració de fons públics".

Per això, el consorci ha obert un expedient informatiu per aclarir els fets, i en els propers dies es convocarà un consell d'administració "per prendre les decisions oportunes" en relació a la seva substitució.

Fonts vinculades al consorci han explicat a Europa Press que Pérez Treviño hauria usat presumptament la targeta de crèdit de L'Auditori per a compres personals, i han afegit que s'ha compromès a retornar els diners.

El consorci ho formen a parts iguals l'Ajuntament i la Generalitat, i ara té la presidència el cinquè tinent d'alcalde i responsable municipal de Cultura, Jaume Ciurana, i el vicepresident és el secretari general de Cultura de la Generalitat, Xavier Solà.

Oriol Pérez Treviño (Manresa, 1972) va assumir el passat estiu la direcció de L'Auditori -abans coordinava el Centre Robert Gerhard d'aquest equipament- en substitució de Joan Oller, que va ser nomenat director del Palau de la Música Catalana.

En una recent entrevista d'Europa Press, Pérez Treviño va dir que L'Auditori té un "problema estructural", perquè entre 2010 i 2011 va sofrir unes pèrdues de 2.750.000 euros, dels quals 511.000 ja van imputats en els següents exercicis.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1