Dimecres, 22 de febrer de 2012 | 12:55
Vostè es troba a: Inici > Societat >

L'Hospital de Bellvitge implanta amb èxit el primer cor artificial de Catalunya

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El pacient ja realitza vida normal a casa
L'Hospital de Bellvitge implanta amb èxit el primer cor artificial de Catalunya
20/02/2012 17:23
9hospital-bellvitge
EP.- L'Hospital de Bellvitge, a L'Hospitalet de Llobregat, ha implantat un cor artificial de llarga durada a un pacient amb insuficiència cardíaca avançada que, quatre mesos després de l'operació, fa vida normal a casa, un assoliment que s'ha aconseguit per tercera vegada a Espanya i per primera a Catalunya.
El pacient és Eufemio, un home de 57 anys que en 1999 va sofrir un infart de miocardi arran del qual està afectat per una insuficiència cardíaca avançada.

El malalt no era candidat a un trasplantament de cor per diferents problemes de salut, per la qual cosa els metges van optar per implantar-li un cor artificial a l'espera que es resolguin les contraindicacions del trasplantament, encara que no descarten que es pugui mantenir indefinidament, en funció de la seva evolució.

La intervenció es va realitzar el 23 de novembre i el pacient va rebre l'alta unes setmanes després i porta una vida "molt més còmoda i més segura", segons ha explicat.

El dispositiu implantat és una turbina que complementa la funció de bomba que realitza el ventricle esquerre del cor i que està connectada amb dues bateries externes amb una autonomia d'unes set hores.

Segons el doctor Nicolás Manito, de l'àrea de Cardiologia de l'Hospital de Bellvitge, l'ús de cors artificials anirà en augment en els propers anys "donada la prevalença dels casos d'insuficiència cardíaca avançada, per la limitació de cors per al trasplantament, i per la millora de l'eficàcia dels dispositius".

Manito ha explicat que "en el moment en el qual faltin òrgans, entorn d'un 20% dels pacients que estan en llista d'espera de trasplantament poden requerir d'un cor artificial, o bé de curta durada o bé de caràcter permanent, com succeeix ja en altres països".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1