Dimecres, 22 de febrer de 2012 | 12:55
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Llibertat sota fiança per a Dotcom

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Si és extraditat a EUA podria acabar 20 anys a la presó
Llibertat sota fiança per a Dotcom
22/02/2012 09:45
Kim Dotcom, creador de Megaupload
EP.- El jutge de la Cort del Districte de North Shore a Nova Zelanda, David McNaughton, ha ordenat la posada en llibertat del fundador de la pàgina d'intercanvi d'arxius Megaupload, Kim Schmitz, també conegut com Kim Dotcom, en considerar que no existeix risc de fugida, segons ha informat la cadena de televisió TVNZ.
Schmitz roman detingut des que el passat 19 de gener el FBI nord-americà va procedir a la clausura de Megaupload en el marc d'una operació contra la pirateria a Internet que es va saldar amb la detenció d'altres set responsables de la companyia.

El magistrat va rebutjar anteriorment la sol·licitud de posada en llibertat presentada pels advocats del fundador de Megaupload en considerar llavors que sí existia un clar risc que s'escapolís del país per evadir l'acció de la justícia i el procés d'extradició a Estats Units, fins i tot si era obligat a comparèixer regularment davant la Policia.

Kim Dotcom i altres tres responsables de Megaupload van ser detinguts al gener en la mansió que el fundador de Megaupload té llogada a Coatesville, a Auckland, en compliment d'una sol·licitud cursada pel FBI. Els altres tres detinguts, Mathias Ortmann, Bran van der Kolk i Finn Batato, també seran posats en llibertat sota fiança.

El fundador de la pàgina d'intercanvi d'arxius ha de comparèixer aquest dimecres davant el tribunal que dirimirà si és extraditat als Estats Units. Kim Dotcom va ser detingut a la fi de gener en el marc d'una operació contra la web 'Megaupload' que es va saldar amb el tancament de la pàgina i ordres d'arrest contra set persones que havien estat imputades per activitats de pirateria.

Un gran jurat de Virgínia va acusar el passat 5 de gener de delictes relacionats amb la propietat intel·lectual i el blanqueig de capitals a set responsables de la web, càrrecs pels quals podrien ser condemnats a dècades de presó. Només els càrrecs de conspiració per blanquejar diners i conspiració mafiosa contemplen penes de fins a 20 anys de presó.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1