Dimecres, 22 de febrer de 2012 | 12:53
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas obvia la crisi del Liceu

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
En la seva felicitació al Conservatori pel "seu sonat" aniversari
Mas obvia la crisi del Liceu
22/02/2012 09:13
Discurs de Mas en el Liceu
EP.- El president de la Generalitat, Artur Mas, ha assistit aquest dimarts al concert de celebració del 175 aniversari del Conservatori del Liceu, al que ha felicitat pel "seu sonat aniversari", encara que en el seu breu discurs no ha fet cap al·lusió a la crisi que travessa el Gran Teatre del Liceu.
El Conservatori és una entitat privada al marge del Liceu, però va néixer 10 anys abans que el teatre que, de fet, es va construir per acollir les actuacions dels joves cantants que començaven.

En la seva intervenció, Mas ha recordat que malgrat la seva avançada edat, el Conservatori és una "institució viva" que compleix bé la seva funció, la d'estendre l'ensenyament musical de més alt nivell.

Després de lloar el fet que hagi superat guerres, revolucions i dictadures, ha recordat que es va fundar en els inicis de la Renaixença, "quan el país començava a recuperar certa dignitat com a poble".

Del que no va parlar el president és de l'ERO temporal presentat per la direcció. El comitè d'empresa del Liceu ha registrat aquest dilluns una convocatòria de vaga pels 18 dies que dura una de les òperes estrella del Teatre d'aquesta temporada, 'La Bohème', en protesta pel tancament durant dos mesos del Liceu.

Nit de celebració

El concert, amb peces d'Eduard Toldrà i Xavier Montsalvatge a càrrec dels alumnes, també ha anat precedit de les paraules del president del Conservatori, Josep Maria Coronas, i de la seva directora, Maria Serrat.

Al concert també han assistit l'esposa de Mas, Helena Rakkosnik; la presidenta del Parlament, Núria de Gispert, i el tinent d'alcalde de Cultura, Jaume Ciurana. També han assistit representants del món de la música, com el director del Liceu, Joan Francesc Marco, i el compositor Benet Casablancas; i del món econòmic, com el president de La Caixa, Isidre Fainé.

El Conservatori, fundat en 1837, es va consolidar deu anys després en l'ala nord del Gran Teatre del Liceu, es troba ara al veí carrer de Nou de la Rambla i encara que durant la II República va estar nacionalitzat i va dependre de la Generalitat, actualment és una fundació privada.

Per les seves classes han passat desenes de milers de persones, i entre elles alguns grans músics il·lustres, com Francesc Viñas, Montserrat Caballé, Victória dels Àngels, Joan Albert Amargós i Joan Guinjoan, entre uns altres.

En l'actualitat, el centre té un pressupost anual de set milions d'euros, imparteix ensenyament musical a 4.000 alumnes a través de la xarxa d'escoles vinculades i dels seus centres de Grau professional i de Grau superior, amb una plantilla de gairebé 300 professors.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1