Dimecres, 22 de febrer de 2012 | 13:11
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El Govern es prepara per a més violència

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Envia més antidisturbis a València i adquireix pots de gasos lacrimògens
El Govern es prepara per a més violència
21/02/2012 19:46
Antidisturbis de València amenacen amb la porra #primaveravalenciana
Redacció/agencies.- El Govern espanyol ha enviat almenys tres Grups de la Unitat d'Intervenció Policial (UIP) per reforçar el dispositiu de seguretat als carrers de València, on ja hi ha desplegats altres cinc grups compostos cadascun per 50 agents antidisturbis. A més, la Guàrdia Civil acaba d'adquirir 50.000 pots de gasos lacrimògens.
Fonts policials consultades per EuropaPress han explicat que els tres Grups que passaran a reforçar la seguretat a València procedeixen de Barcelona, Sevilla i Valladolid. D'aquesta manera, el dispositiu de seguretat desplegat després dels incidents registrats els últims dies passarà a estar compost per uns 400 efectius antidisturbis.

El desplegament estarà dirigit personalment pel propi Comissari General de Seguretat Ciutadana, Florentino Villabona, qui s'ha desplaçat aquest mateix dimarts a la tarda a València, han indicat les mateixes fonts consultades.

Aquestes fonts adverteixen que l'ús de les xarxes socials juga un paper fonamental davant aquest tipus de situacions i apunten a la possibilitat que els enfrontaments de València es puguin repetir en altres llocs del territori nacional.

Gran compra de gasos lacrimògens

Mentre la situació segueix tibant a València, on alguns apunten al fet que el Govern pretén deixar clar que no permetrà protestes sortides de to, davant la possibilitat de la convocatòria d'una vaga general, la Guàrdia Civil acaba d'adquirir 50.000 pots de gasos lacrimògens i de fum, segons informa el Confidencial Digital.

Segons aquesta informació, el Govern es prepara davant la possibilitat que la crisi i les retallades socials provoquin unes protestes violentes similars a les esdevingudes a Grècia. La compra respon a una reclamació de les forces de l'ordre des de l'aparició del moviment dels indignats, davant la qual els agents denunciaven que estaven desproveïts de recursos.

La compra, que es destina als usos que pugui fer la policia en els propers dos anys, ha suposat una despesa d'1.488.570 euros a les arques públiques.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1