Dimecres, 22 de febrer de 2012 | 13:18
Vostè es troba a: Inici > Política >

Mas-Colell no vol modificar les lleis per portar Eurovegas

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El conseller dubta mentre Madrid obre els braços al Macrocomplejo
Mas-Colell no vol modificar les lleis per portar Eurovegas
15/02/2012 11:44
masortegacolell
Mentre a Madrid Esperanza Aguirre ofereix tot tipus d'avantatges als promotors del macrocomplex Eurovegas, el Conseller d'Economia i Coneixement de Catalunya, Andreu Mas-Colell, ha cridat a no desaprofitar l'oportunitat d'una inversió d'aquestes característiques, però "dins del marc de la legalitat".
El conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, ha afirmat aquest dimecres que qualsevol projecte que vulgui instal·lar-se a Catalunya ho farà "dins del marc de la legalitat", en referència al macrocomplex d'oci EuroVegas pel qual pugnen Catalunya i Madrid.

Durant la sessió de control al Govern en el Parlament i després d'una pregunta del diputat d'ICV-EUiA Joan Boada, ha sostingut que, si els passos per portar el projecte del magnat hoteler Sheldon Adelson a Catalunya prosperen, "hi ha molt recorregut de negociació".

El diputat ecosocialista ha carregat contra un projecte que, segons ha dit, posa com a condicions per instal·lar-se a Catalunya saltar-se la prohibició de fumar en els establiments, demanda exempcions de la Seguretat Social durant dos anys, i requereix suavitzar la llei del menor i quedar alliberat de les lleis laborals espanyoles.

"No tot val per crear ocupació", ha advertit Boada, que ha acusat al Govern de voler emular el model econòmic del PP a la Comunitat Valenciana i les Illes Balears.

En el seu torn de rèplica, Mas-Colell ha assenyalat que moltes de les competències sobre les normes que ha exposat Boada són del Govern central i no de la Generalitat, i ha cridat a no desaprofitar l'oportunitat d'una inversió d'aquestes característiques.

Madrid posa facilitats

Les contradictòria declaracions del Conseller contrasten amb les dels polítics madrilenys, que obren els braços al macrocomplex i estan disposats a aplicar les modificacions legals necessàries per quedar-se amb el projecte.

En aquesta tesitura, Catalunya ha de plantejar-se si realment vol optar a Eurovegas, pel que haurà de crear un paradís legal, o mantenir la legislació actual en tot el seu territori.

Cirque du soleil

El conseller ha subratllat que el projecte d'Eurovegas va més enllà dels casinos -ha recalcat la presència de centres de convencions-, i ha remarcat la incidència que tindria la seva arribada a Catalunya sobre la indústria i el turisme.

Com a mostra, Mas-Colell ha explicat que la Generaltiat porta anys perseguint que el Cirque du Soleil estableixi la seva base permanent a Catalunya, i que ara el circ ha anunciat que s'instal·larà allí on se situï finalment el macrocomplex Eurovegas.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1