Actualitzat el 22/02/2012 a les 00:01h

Comunitat Valenciana

Ahir es va acabar el temps de Carnaval. El Carnaval, ara més que mai –vull dir, en temps de crisi-, és una mica com l'hora del pati, on un es pot desfogar de l'estrès i les exigències de les aules. I, abans de la rua explosiva de dilluns pels carrers de València, hi ha hagut un cap de setmana també de rues i de manifestacions reivindicatives sota l'atenta mirada de les “senyus” que, quan tornem a classe, ja veurem com les gasten amb els que més s'hi han significat.

De moment, i arran de la convocatòria de la mani de Castelló demanant el retorn del senyal de TV3 al País Valencià, el portaveu del govern Fabra, José Císcar, va sortir a tranquil·litzar els ànims dient que això s'arreglaria –i si l'Eliseu Climent i en Vicent Sanchis també hi estan més o menys d'acord deu ser bon senyal- però amb unes condicions per part de TV3 que passaven per respectar els símbols del seu territori que, per començar s'ha de dir “Comunitat Valenciana”, en lloc de “País Valencià”.

Em vaig imaginar immediatament en Francesc Mauri dient “A la Comunitat Valenciana i a les Illes Balears hi haurà pertorbacions...” i no sabia si riure o plorar. El que sí que sé és que vénen ganes de plorar directament amb la campanya lenta i subtil però implacable que fa anys que duu a terme el Partit Popular per convertir el País Valencià en la sacarina del cafè per a tots, i la seva llengua en un reducte folklòric que, sobretot, sobretot, no tingui res a veure amb el nostre. I és que, quan no hi ha manera d'extirpar un bony que molesta perquè té unes arrels massa profundes –arrels centenàries i glorioses-, la millor manera és aïllar-lo, ben aïllat, per després poder-lo arrencar sense massa esforç i llençar-lo directament a la brossa sense ni portar-lo a biopsiar. Demaneu-ho als que encara parlen asturià, bretó, ladí...

Ahir va ser el Dia Internacional de la Llengua Materna. Al País Valencià hi ha molta gent que no sap quina llengua ha parlat sempre a casa, amb gran exasperació dels que lluiten per mantenir-la catalana. És realment per reflexionar-hi. Tindrem temps de fer-ho perquè avui és Dimecres de Cendra. Comença la Quaresma, s'ha acabat el pati.

Navega per les etiquetes

TV3País ValenciàPP

Referències a Internet

TV3 País Valencià

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Blanca Busquets
Treballa a Catalunya Ràdio des de fa vint-i-cinc anys on ha fet de tot i molt i se sent com a casa. La ràdio l'apassiona, però confessa que la seva vida són les lletres: ja té cinc novel·les publicades, Presó de Neu (2003), El Jersei (2006) Tren a Puigcerdà (2007), Vés a saber on és el cel (2009) i acaba de publicar La nevada del cucut.

A Twitter: @blancabusquets
Altres articles d'aquest autor


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: