Dijous, 23 de febrer de 2012 | 13:04
Vostè es troba a: Inici > Política >

Trias: "L’urbanisme intel·ligent ha de facilitar el dia a dia de les persones"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'alcalde anima Santander i Vitòria a "col·laborar i compartir experiències"
Trias: "L’urbanisme intel·ligent ha de facilitar el dia a dia de les persones"
22/02/2012 11:45
Xavier Trias en el Fòrum de Ciutats Intel•ligents de Santander
L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha assegurat que "l'aposta que ha fet Barcelona per convertir-se en una Smart City de referència mundial s’emmarca en la voluntat de fer la vida més fàcil als ciutadans". Segons l’alcalde, "els Ajuntaments estem obligats a oferir serveis que facilitin el dia a dia de les persones".
Durant el Fòrum de Ciutats Intel•ligents celebrat a Santander, l’alcalde ha convidat la ciutat amfitriona i la de Vitòria a “col·laborar i compartir experiències” en aquesta línia. “Barcelona, Vitòria i Santander compartim objectius com l’urbanisme intel•ligent, la innovació i la sostenibilitat, i la vocació de treballar a favor de les persones per millorar el seu benestar i qualitat de vida”. I ha posat com exemple el cas de la capital basca, que ha estat reconeguda com a Capital Verda Europea del 2012.

“Urbanisme més sostenibilitat més tecnologia al servei de les persones. Aquest és el meu projecte per Barcelona i cap aquí estem avançant”, ha sentenciat l’alcalde, que ha posat com exemples d’aquesta aposta les primeres illes autosuficients que s’han posat en marxa, la implantació de les infraestructures necessàries per a la circulació del vehicle elèctric, especialment la moto, o la futura xarxa ortogonal d’autobusos que permetrà al sistema ser més eficient i sostenible. I ha subratllat com a repte immediat de la ciutat l’impuls d’un nou pla d’il•luminació que haurà de permetre conjugar “eficiència en l’ús i eficiència energètica”.

Durant la seva intervenció, l’alcalde ha subratllat que l’impuls de les smartcities “Barcelona el fa des d’un nou enfocament, de col•laboració públic-privada que, en un context de crisi econòmica com el que vivim, permet aprofitar sinergies i buscar noves oportunitats de negoci”. I ha posat com exemples els acords a que està arribant l’Ajuntament amb empreses multinacionals com Telefónica, Schneider-Telvent, entre d’altres, que volen establir les seves línies de negoci sobre smartcitiesa Barcelona. Trias ha anunciat la voluntat de Barcelona d'impulsar amb el sector privat la tecnologia NFC (Near Field Communication, tecnologia de comunicació sense fil) per fer compres i accedir als serveis municipals des del mòbil.

L’alcalde Trias ha destacat que Barcelona confia que “l’aposta per les smartcities sigui un nou element dinamitzador de l’activitat econòmica i de creació de riquesa”, que se sumi a la Capitalitat de la Tecnologia Mòbil que ostenta Barcelona fins al 2018. “La complicada situació de crisi econòmica que vivim ens planteja la necessitat de buscar nous models productius de futur, a reorientar les economies urbanes i a apostar per models de promoció econòmica metropolitana que permetin competir a escala global”.

Trias ha destacat la voluntat “d’exercir un lideratge integrador en el camp de les ciutats intel•ligents i ha recordat la seva visita la setmana passada a Brussel•les on va compartir amb el comissari europeu d’Energia l’interès per impulsar polítiques que generin nova economia en sectors emergents i de futur com l’urbanisme intel•ligent. “Barcelona vol generar projectes, idees i solucions que serveixin no només a Barcelona sinó a les ciutats de tot el mon que vulguin implementar-les”. Per això, ha assegurat, “impulsarà el Smart City Campus, com a clúster de pensament i innovació urbana al districte 22@Barcelona, i crearà, de la mà d’altres ciutats, empreses i institucions, un Protocol Internacional de Ciutats Intel•ligents que defineixi els estàndards de com han de ser les ciutats del futur per tenir major qualitat de vida. “Us animo a participar al Smart City Protocol i us proposo que treballem estretament perquè hi ha moltes coses que podem aprendre unes ciutats de les altres”, ha afirmat Trias. Precisament aquesta voluntat de "treball conjunt, de cooperació i de no duplicar esforços alhora d'innovar en serveis que millorin la vida dels ciutadans" és el que també han destacat els alcaldes de Vitòria, Javier Maroto, i de Santander, Iñigo de la Serna, durant la seva intervenció.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1