Dijous, 23 de febrer de 2012 | 13:09
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Grande-Marlaska s'encarregarà des del jutjat de la fi d'ETA

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Presidirà la Sala penal de l'Audiència Nacional
Grande-Marlaska s'encarregarà des del jutjat de la fi d'ETA
23/02/2012 12:02
Fernando Grande-Marlaska
El Ple del Consell General del Poder Judicial ha designat avui per onze vots a Fernando Grande-Marlaska com a nou president de la sala del penal de l'Audiència Nacional en substitució de Javier Gómez Bermúdez, que optava a la seva reelecció per al càrrec i que va obtenir nou suports
L'elecció es va produir en segona votació, segons han assenyalat fonts de l'òrgan de govern dels jutges. El nomenament és molt important, doncs aquesta sala és l'encarregada de jutjar els delictes d'ETA.

Després de conèixer la seva designació, Grande-Marlaska ha comentat que es troba "molt, molt satisfet" i que té la ferma intenció d'exercir el seu nou càrrec "amb consens i responsabilitat".

Grande-Marlaska formava part, juntament amb l'actual president i amb la magistrada d'aquesta Sala Teresa Palacios, de la terna que va ser elevada al Ple per la Comissió de Qualificació d'aquest òrgan després de les entrevistes que es van realitzar als set aspirants inicials el passat 15 de febrer.

Atenció a les víctimes

Durant aquesta intervenció, Grande-Marlaska va anunciar que, en cas de ser elegit, dotaria l'actual Oficina de Víctimes -creada a través d'un conveni amb el Govern Basc- de "veritable contingut" i donaria "consideració especial" a la informació als familiars dels morts i ferits en actes de terrorisme sobre el desenvolupament de les causes.

En aquest sentit, el nou president de la sala penal va anunciar la incorporació a aquesta Oficina dels professionals mèdics destinats ara als jutjats de menors i que "podrien estar infrautilitzats". "Vull ser un company més, formar un grup de treball, generar un equip i promoure una administració de Justícia amb garanties, assumint la responsabilitat", ha manifestat durant l'entrevista.

Finalment, encara que en segona votació, l'actual jutge central d'instrucció número 3, que ha ocupat diferents llocs a l'Audiència Nacional des de 2004, obté la plaça que fins avui ocupava Javier Gómez Bermúdez, molt popular des que presidís el judici pels atemptats de l'11-M a Madrid.

La convocatòria d'aquesta plaça de president del Penal de l'Audiència Nacional, de gran projecció mediàtica, s'havia convocat en concloure el mandat de Gómez Bermúdez, qui venia ocupant aquesta plaça amb alguna interrupció des de 2004.

Nova plaça de l'audiència a convocar

Ara caldrà treure a concurs la plaça que deixa lliure Grande-Marlaska al Jutjat d'Instrucció número 3, el que vindrà a coincidir amb el mateix tràmit respecte del Jutjat Central número 5, que també ha quedat vacant després de la inhabilitació de Baltasar Garzón pel Tribunal Suprem. Tots dos llocs sortiran a concurs en els propers mesos i seran ocupats pels magistrats que sol·licite en criteris d'antiguitat.

La mateixa dificultat de consens planejava sobre l'elecció del magistrat que ha d'ocupar la plaça per jurista de reconegut prestigi que es trobava vacant des de fa més de tres anys a la Sala del Penal del Tribunal Suprem, després de la jubilació Enrique Bacigalupo.

No obstant això, finalment els vocals del CGPJ han pogut reunir 13 vots i designar per a aquest lloc a l'actual fiscal de l'alt tribunal Antonio del Moral, segons les mateixes fonts. Per a la seva elecció es precisava majoria qualificada.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1