Divendres, 24 de febrer de 2012 | 13:02
Vostè es troba a: Inici > Societat >

Temps convulsos per la Corporació de Salut del Maresme i La Selva

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Dimiteix el seu president Carles Manté i s’investiga a Ramón Bagó
Temps convulsos per la Corporació de Salut del Maresme i La Selva
21/02/2012 14:46
carlesmante
Aquest dimarts la Direcció de la Corporació de Salut Maresme i la Selva (CSMS) que gestiona els hospitals de Blanes i Calella ha fet pública la renuncia del seu president, Carles Manté i Fors en un moment on l’Oficina Antifrau de Catalunya investiga l'ens públic.
El cert és que la CSMS rep anualment uns 100 milions d’euros del CatSalut per donar a l’àrea de La Selva i l’Alt Maresme. Les decisions del que es fa amb aquests diners la pren el Consell Rector de l’entitat, format per diversos alcaldes de la zona i representants de la Generalitat. Tot i el seu caràcter públic, el destí d’aquests diners escapa a tota mena de controls. Així per exemple els últims 4 anys la CSMS ha gasta1.452.803 euros en concepte de “estudis i projectes” entre l’any 2007 i 2011.

El “Cas Bagó”

Un altre fet que aquests dies ha convulsionat la CSMS ha estat la investigació oberta per part de l’Oficina Antifrau de Catalunya en relació als contractes que les empreses privades de Ramon Bagó (antic alcalde de Calella i principal impulsor de la CSMS) han rebut per part de diverses entitats sanitàries, entre elles la pròpia CSMS. Uns contractes que provenen directament del Consorci Hospitalari de Catalunya (CHC) on Bagó és membre del consell directiu. Un organisme on Manté també ha tingut un paper molt destacat durant anys.

La publicació del reportatge “Ramon Bagó: la increïble història de l’home que es contractava a si mateix” al gener  ha provocat un allau de notícies i revelacions sobre els negocis de l’empresari i ex-alcalde de Calella. Unes revelacions que, pel que sembla, tot just acaben de començar.  A  Barcelona també es troben contractes entre el Bagó de l’administració pública i el Bagó de l’empresa privada. Mentrestant, l’ajuntament de Calella atorgarà aquest dissabte la ‘medalla d’or’ i el títol de ‘fill predilecte’ de la ciutat a Ramon Bagó .

Caos assistencial a l’Hospital de Calella

La setmana passada el sindicat CCOO denunciava les terribles condicions en que es desenvolupa l’activitat assistencial a l’Hospital de Calella, gestionat per la CSMS: cues de 5 hores per ser atès a urgències, manca de material assistencial (mantes i camilles), pacients ‘aparcats’ durant dies a passadissos mentre a uns metres diverses habitacions s’han tancat per decisió de l’equip directiu.

Més informació Carles Manté

Més informació Ramón Bagó
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1