Divendres, 24 de febrer de 2012 | 12:49
Vostè es troba a: Inici > Política >

Borrell lamenta que el PSOE no apliqués algunes de les mesures de Rajoy

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aplaudeix que es limiti el sou dels banquers, encara que no el suficient
Borrell lamenta que el PSOE no apliqués algunes de les mesures de Rajoy
24/02/2012 10:54
9Josep Borrell
EP.- L'exministre i excandidat del PSOE Josep Borrell ha lamentat aquest divendres que els Governs socialistes no duguessin a terme algunes de les reformes que ha engegat l'Executiu de Mariano Rajoy com la reducció de sou dels directius d'entitats bancàries que reben ajuda pública o la dació en pagament.
Borrell ha assegurat que "desgraciadament" ha hagut de ser un Govern del PP el que hagi "limitat el sou dels banquers". "Deixant-los al meu entendre extraordinàriament elevats encara", ha postil·lat en una entrevista a RNE recollida per Europa Press.

"Alguna de les coses que ha fet el Partit Popular jo lament que no les hagi fet abans el govern socialista. ¿Per què no dir-ho?", ha afirmat al mateix temps que ha elogiat el plantejament de la dació en pagament per "evitar les situacions d'indefensió financera".

En aquest sentit, ha defensat que els socialistes espanyols no han estat els únics que no han dut a terme abans aquest tipus de reformes perquè en "tots els govern" hi ha hagut una "condescendència amb l'excés de poder del sistema financer". "És d'agrair els canvis d'actitud", ha afegit.

En ser preguntat per la situació del PSOE després de l'elecció d'Alfredo Pérez Rubalcaba com a nou secretari general, Borrell ha desitjat que tot li vagi bé al nou líder socialista i ha subratllat que "tots" faran el possible perquè "així sigui".

Rajoy ha d'aconseguir que Europa sigui més realista

Preguntat pels pressupostos que ha de presentar el Govern de Rajoy, Borrell ha reiterat que l'"important" és conèixer amb quin objectiu de dèficit s'han de dur a terme les partides pressupostàries.

"Si Rajoy no aconsegueix que Europa sigui més realista i accepti que Espanya no pot, raonablement, reduir el seu dèficit en més de quatre punts del PIB en un any, estaríem en greus dificultats en aquest país", ha valorat.

Qüestionat per la situació grega, l'exministre ha assegurat que al país se li ha volgut "castigar més que ajudar". Per això, ha criticat l'alt nivell d'interès que paga el país pel seu deute encara que ha reconegut que hi havia un "problema fiscal".

Grècia no pot retornar el seu deute

En aquest sentit, ha plantejat la necessitat d'un nou "pla Marshall" per a l'economia hel·lena per reconstruir les administracions ja que el país "no pot retornar el seu deute". "El que se li demana a Grècia és més dur que el que es va imposar a Alemanya després de perdre la Primera Guerra Mundial", ha criticat.

Així mateix, ha elogiat la figura del primer ministre italià, Mario Monti, que és "l'únic líder que planta cara a la canceller alemanya Angela Merkel". "Diu que cal reduir el dèficit però una dosi excessiva pot ser pitjor que la malaltia", ha afegit.

Al fil d'això, ha considerat que si no es canvien les polítiques econòmiques europees per sortir de la crisi "el més probable" és que es tingui una "generació perduda" i "deu anys de recessió" en les economies.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1