Dissabte, 25 de febrer de 2012 | 12:42
Vostè es troba a: Inici >

La Fiscalia investigarà a Matas pels contractes que es va adjudicar des de l'ACM

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El coordinador de la Diputació de Barcelona, contra les cordes
La Fiscalia investigarà a Matas pels contractes que es va adjudicar des de l'ACM
24/02/2012 09:35
Josep Maria Matas, coordinador general de la Diputació de Barcelona
CatalunyaPress.- El servei de delictes econòmics de la fiscalia de Barcelona investigarà al coordinador de la Diputació de Barcelona, Josep Maria Matas, pels contractes que va adjudicar a la seva empresa des de l'Associació Catalana de Municipis (ACM) per un valor proper al milió d'euros.
Matas, va adjudicar a Parés i Solé SL, empresa de la seva propietat, contractes sobredimensionats durant els anys que va dirigir l'ACM, des del seu càrrec de secretari general de l'entitat, a la qual va cobrar 8.000 euros mensuals durant tres anys per un resum de premsa que realitzava una altra empresa per 500 euros. En total, l'empresa de Matas es va adjudicar contractes per prop del milió d'euros, en la majoria de casos per serveis que realitzaven altres empreses per un import menor.

A més, Parés i Solé SL no ha tingut mai treballadors contractats, només un administrador únic, ni edificis en propietat, per la qual cosa ha anat fixant la seva seu en diferents habitatges. Matas va presentar la seva dimissió després de destapar-se les seves tejemanejes al capdavant de l'ACM, però va ser rebutjada per Salvador Esteve, president de la Diputació i president de l'ACM quan Matas va facturar la major part dels contractes.

Segons informa El País, Parés i Solé SL només facturava serveis a l'ACM, per la qual cosa la seva existència no hagués tingut sentit sense els contractes que l'actual coordinador de la Diputació concedia a la seva empresa.

L'ordre d'investigar a Matas l'ha donat la fiscal superior de Catalunya, Teresa Compte, que és qui va iniciar també les perquisicions contra el president de l'ICS, Josep Prat, per la multiplicitat de càrrecs, públics i privats, i la seva possible incompatibilitat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1