Diumenge, 26 de febrer de 2012 | 14:01
Vostè es troba a: Inici > Política >

El PSOE recorrerà davant el Constitucional la reforma laboral si no es modifica

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Soraya Rodríguez assegura que vulnera diversos articles de la Carta Magna
El PSOE recorrerà davant el Constitucional la reforma laboral si no es modifica
24/02/2012 13:19
Rubalcaba i Soraya Rodríguez estudien un document
La portaveu del PSOE, Soraya Rodríguez, ha assegurat que el PSOE recorrerà davant el Tribunal Constitucional el decret de reforma laboral si no es retira o es modifica durant el tràmit parlamentari, en considerar que vulnera diversos articles de la Constitució.
En roda de premsa, ha indicat que "hi ha causa jurídica suficient i clara vulneració de la Constitució, i si el Govern no procedís a la retirada del decret legislatiu el PSOE estaria a les portes del Constitucional amb un recurs".

En concret, el PSOE considera que el nou contracte per a emprenedors, que disposa un termini de prova d'un any, després del qual es pot no renovar al treballador sense pagar cap indemnització és clarament inconstitucional, ja que suposa en la pràctica establir "l'acomiadament lliure" sense al·legar una "causa justa".

A més, ha indicat que la reforma laboral dóna llibertat a l'empresari per canviar les condicions de treball dels empleats, fonamentalment la quantia salarial, encara que aquestes condicions no poden modificar-se de forma col·lectiva, segons el PSOE.

D'altra banda, ha assegurat que la reforma vulnera la "tutela judicial efectiva" i que la reforma imposa un arbitratge obligatori quan les parts no arribin a un acord per procedir als despengis dels pactes en els convenis, a pesar que el Constitucional ja s'ha manifestat amb anterioritat dient que un arbitratge obligatori és inconstitucional.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1