Dilluns, 27 de febrer de 2012 | 12:54
Vostè es troba a: Inici > Política >

ETA mai tornarà a atemptar

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Aquesta és la Informació reservada que ha rebut el Ministre de l'Interior
ETA mai tornarà a atemptar
27/02/2012 09:01
Jorge Fernández Díaz, Ministre d'Interior
“El procés d'adéu al terrorisme és irreversible. No hi ha volta enrere” és la informació reservada que ha rebut el nou Ministre de l'Interior, Jorge Fernández Díaz, a l'aterrar en el càrrec, un contingut al que ha tingut accès  i publica aquest dilluns El Confidencial Digital.
Sembla ser que l'actual cúpula de l'organització ha assumit que la violència no té sentit, segons les conclusions de la cúpula de la lluita antiterrorista.

La informació elevada al ministre apunta al fet que, dels cinquanta etarres en la clandestinitat, entre un 5 i un 10% d'ells s'està preguntant en aquest moment si seria oportú reprendre en alguna ocasió les armes i dur a terme algun atemptat.

La cúpula d'ETA, és a dir, la resta, els que manen, estan progressivament apartant a aquests dissidents. L'informe, per tant, no descartaria alguna acció esporàdica, encara que ho considera realment difícil.

Per tot això sembla ser que ETA s'està preparant per donar tres passos pròximament que escenifiquin el punt final a la seva existència com a organització terrorista. D'acord amb les dades subministrades al ministre de l'Interior, i que ha pogut conèixer El Confidencial Digital, primer es donarà a conèixer un comunicat reconeixent el dany que han causat els seus més de cinquanta anys d'atemptats. L'esquerra abertzale ho acaba d'escenificar públicament i la següent serà ETA. Ho farà amb un estil i unes paraules similars a les quals va utilitzar en el seu moment utilitzo l'IRA en aquesta mateixa ocasió. Posteriorment hi haurà un anunci de dissolució. Es comunicarà públicament que ETA deixa d'existir com a organització. Para en tercer lloc es procedeixi a un lliurament de les armes. En un acte que els experts preveuen que sigui un acte similar al que va dur a terme en el seu moment la dissolta ETA Polític-Militar. No tenen constància que vagi a ser amb el rostre al descobert.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1