Dimecres, 29 de febrer de 2012 | 12:24
Vostè es troba a: Inici > Política >

"Tant sacrifici per quedar-se gairebé allà mateix"

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'oposició retreu al Govern que les retallades no han servit per reduir el dèficit
"Tant sacrifici per quedar-se gairebé allà mateix"
28/02/2012 20:04
9mes-colell amb artur mes
L'oposició ha retret aquest dimarts al Govern que el dèficit definitiu de la Generalitat segons dades del Govern central s'hagi situat en el 3,72%, malgrat la política de retallades escomesa en l'últim any, que ha provocat un important nivell d'agitació als carrers.
El ministre d'Hisenda, Cristóbal Montoro, va elevar aquest dilluns fins al 3,72% del PIB català el dèficit de Catalunya el 2011 pesi que el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, l'havia xifrat al 3,29% i que el compromís de la Generalitat era deixar-lo al 2,66%.

El 2010, l'últim exercici sota el mandat del tripartit de José Montilla, el dèficit es va situar al 4,2% --8.352 milions d'euros-- segons una auditoria que va encarregar el Govern d'Artur Mas, per la qual cosa segons les dades fetes públiques aquest dilluns, el dèficit del 2011 només és 0,48 punts inferior al del 2010.

"Tant sacrifici per quedar-se gairebé allà mateix", ha assenyalat el líder del PSC al Parlament, Joaquim Nadal, que ha considerat un escàndol que la diferència entre el dèficit del 2010 i el del 2011 sigui mínima malgrat les retallades i la insistència del Govern de carregar contra l'anterior Executiu català.

El dirigent socialista, que ha vaticinat que després de les eleccions andaluses de finals de març el Govern espanyol posarà sobre la taula noves retallades i pujades d'impostos, ha advocat perquè la UE flexibilitzi els objectius de dèficit davant de l'evidència que fins ara l'austeritat per si de cas sola no ha collit resultats positius.

La portaveu d'ERC, Anna Simó, ha lamentat que malgrat els sacrificis i "haver tocat os" amb les retallades no s'ha solucionat el problema del dèficit, pel que ha emplaçat la Generalitat a replantejar-se les seves polítiques d'ingressos.

El coordinador general d'EUiA, Jordi Miralles, ha criticat que després de les xifres definitives del dèficit del 2011 s'insisteixi en "polítiques fracassades", i ha aventurat que hi haurà noves retallades de conseqüències dramàtiques.

Tant el portaveu de C's, Jordi Cañas, com el diputat de SI Alfons López Tena han acusat el conseller d'Economia i Coneixement, Andreu Mas-Colell, de "triler" per maquillar els comptes.

El portaveu de CiU al Parlament, Jordi Turull, ha mantingut que el Govern ha complert els seus objectius malgrat la desviació del dèficit, que ha atribuït a la "deslleialtat institucional" del Govern espanyol amb Catalunya en no fer front a la disposició addicional tercera de l'Estatut (759 milions d'euros) i el fons de competitivitat (1.450 milions).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1