Dimecres, 29 de febrer de 2012 | 12:38
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El creador de Juegos Reunidos mor als 94 anys

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Antonio Pérez Sánchez es va avançar al seu temps
El creador de Juegos Reunidos mor als 94 anys
28/02/2012 09:16
JOCS REUNITS
Antonio Pérez Sánchez, fundador de Juguetes Geyper i pare dels Juegos Reunidos i els Geyperman, entre altres clàssics, era un referent en el sector de les Joguines, que el trobarà a faltar desprès que es conegués la seva mort aquest dimarts.
Antonio Pérez va ser una persona que va aportar molt al sector de la joguina a Espanya, ja que en els anys setanta va ser pioner en la relació amb empreses jugueteras japoneses com Tomy o britàniques com Airfix, el llançament de les quals va ser una gran novetat atès que les maquetes de plàstic van començar a fer furor.

Els orígens de Geyper els trobem a mitjan el passat segle. En el nadal del 54, el walkie-talkie, inspirat en Flaix Gordon, es va convertir en el primer gran èxit de l'enginy d'Antonio Pérez, així com un de les joguines més imitades i amb més seqüeles del mercat, amb gairebé setanta anys d'existència.

Més tard van arribar les construccions de Cadeko, amb peces cargolades que emulaven el tradicional Mecano i també els Juegos Reunidos, una de les grans icones dels jocs de taula amb el qual van créixer diverses generacions d'espanyols.

Els juegos reunidos de la juguetera valenciana Geyper no eren una fita per la seva sofisticació ni un producte revolucionari, més aviat una encertada combinació de populars jocs presentats en estoigs variats i amb una àmplia gamma de preus. Una espècie de tot en un.

Des dels escacs, al parchís o l'oca fins al Backgammon, els elements i fitxes de cada joc quedaven perfectament ordenats gràcies als compartiments especials de les caixes. Jocs de tota la vida en format taula i viatge que van arrasar al mercat des de la seva aparició a la fi de la dècada dels cinquanta.

Un altre de les grans fites de Geyper va néixer en 1975: el Geyperman. Tenint com a referent als aventurers, soldats, caçadors, pirates, indis i vaquers que poblaven les sessions dels cinemes de barri, les figures d'acció -abans ninots- representaven a aquests mateixos personatges en figures com Madelman o Geyperman, fins i tot uns altres més senzills com Airgam Boys o els clics de Playmobil.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1