Dimecres, 29 de febrer de 2012 | 12:39
Vostè es troba a: Inici >

La quarta generació mòbil és una realitat

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Telefónica i Samsung presenten un mòbil amb velocitat de 100 MB
La quarta generació mòbil és una realitat
27/02/2012 09:36
telefonica
Telefónica s'ha unit amb el fabricador coreà Samsung per mostrar en el marc de la fira tecnologia del Mobile World Congress (MWC) la primera prova real amb una xarxa de quarta generació mòbil, LTE (Long Term Evolution), que permet aconseguir velocitats de 100 megues de baixada.
En concret, aquesta xarxa, la primera que es mostra sobre la banda de 2,6 Ghz, permet aconseguir velocitats amb becs de baixada de fins a 100 megues i d'entre 40 i 60 megues de pujada, a més millora "significativament" la cobertura en interiors i pot arribar a augmentar la capacitat fins a un 400%, fins i tot en zones d'alta densitat de tràfic, han explicat les companyies.

Per la seva banda, Samsung ha presentat els primers dispositius mòbils intel·ligents LTE, el 'telèfon intel·ligent' (smartphone) 'Galaxy S II' i la tableta 'Galaxy Tab 8.9', que poden ser utilitzats en aquesta nova xarxa d'alta capacitat.

Telefónica ha explicat que el desplegament d'aquesta xarxa, basada en la tecnologia 'lightRadio' d'Alcatel-Lucent, és el primer pas cap a una xarxa real 'HetNet', que millora "significativament" la cobertura en apropar la cel·la al client final a través d'un desplegament mixt que permet sumar a les estacions basi de ràdio convencionals amb mini estacions basi 4G, que funcionen sobre la mateixa freqüència sense que es produeixin interferències.

Les proves efectuades en aquest desplegament mostren que en incrementar la densificación de la capa metre, es podrien arribar a aconseguir augments de fins al 400% en la capacitat. Al mateix temps, la xarxa suporta velocitats que multipliquen per més de deu les ofertes per la xarxa 3G.

Menors costos de desplegament

Així mateix, l'operadora ha indicat que aquesta iniciativa permet un desplegament de xarxes LTE més eficient en l'ús d'espectre assignat gràcies a l'ús de la mateixa freqüència per a diverses capes de xarxa, i amb menors costos de desplegament, de fins al 40%, ja que la instal·lació de mini cel·les redueix la magnitud de l'obra civil, els costos d'instal·lació i configuració.

A més, en apropar la cel·la a l'usuari, que utilitza amplificadors de menor potència, es genera un estalvi d'energia de fins a un 35% i es garanteix un menor impacte mediambiental.

Telefónica ha assenyalat que és "conscient" que durant els propers anys conviuran totes les tecnologies i que el desplegament tecnològic no és una "carrera a curt termini". "L'estratègia de xarxa és desenvolupar una xarxa intel·ligent que permeti la coexistència de les diferents tecnologies de forma eficient".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1