Dimecres, 29 de febrer de 2012 | 12:38
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

PROTEGIM EL CASC ANTIC!

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
90Janet Sanz, Coordinadora Nacional de Joves d'Esquerra Verda i regidora d'ICV-EUiA a l'Ajuntament de BCN
PROTEGIM EL CASC ANTIC!
Janet Sanz
26/02/2012 21:41
L'any 2010 des del Sector d’Urbanisme de l'Ajuntament de Barcelona, es van iniciar l’estudi i els treballs de planejament de l’Àrea Central del Barri de Sant Andreu, amb l’objectiu de conservar i revitalitzar el nucli històric i tradicional del barri de Sant Andreu. Tal com s’havia fet en altres nuclis històrics de la ciutat com Sarrià i Poblenou, i com en aquell mateix moment s’estava fent a Horta.

El passat mes de desembre es va aprovar “inicialment” la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM) a l’àrea del nucli antic del barri de Sant Andreu.

Des d'ICV-EUIA compartim una part dels objectius del Pla: la conservació i la preservació del casc antic. Si bé és cert, la situació que proposa el nou pla és millor que l’actual que marca la MPGM, però no tan bona com voldríem. Pensem que el contingut és manifestament millorable i que, a més, s’ha fet amb moltes mancances participatives i informatives.

A més, el Pla proposa desafectar molts habitatges que actualment estan afectats, però no és suficient. I dic això, perquè si l'objectiu és el de preservar el teixit existent el pla aposta, mitjançant un estudi acurat, per fer un reconeixement de les característiques morfològiques del teixit existent. Per preservar-lo proposa una sèrie de mesures com una nova normativa de les zones edificatòries i condicions sobre els elements constructius i de composició de les façanes de tot l’àmbit.

La tramitació urbanística del Pla, és molt complexa, consta de les següents fases. La primera és l'aprovació inicial , que va tenir lloc el passat mes de desembre. La segona és la del període d'exposició pública i d'al•legacions, és la fase en la qual ens trobem ara i que finalitza el proper 20 de març. I finalment, la tercera és l'aprovació definitiva en el marc primer de la comissió d'Urbanisme i finalment en el Plenari de l'Ajuntament de Barcelona.

ICV-EUIA vam votar favorablement a l’aprovació inicial posant de manifest, que era necessari per a evitar la caducitat de la suspensió de llicències i evitar així que particulars i promotors poguessin construir nous edificis sense respectar el caràcter del edificis antics. En definitiva, evitar l'especulació. L'objectiu prioritari és no permetre la construcció d'edificis de més plantes, de tipologies diferents, amb façanes de composició i obertures diferents, amb cossos sortints diferents, amb acabats diferents.

El nostre vot favorable a l’aprovació inicial no suposa que estiguem d’acord amb aquest Pla ni de lluny. Des d'ICV-EUIA apostem decididament per la conservació i preservació del casc antic, i estem en contra de bona part del contingut de la proposta inicial que ha elaborat el govern de CIU.

Ara ens trobem en el període d’al•legacions i com a grup municipal presentarem les nostres al•legacions amb l’objectiu d’aconseguir modificar el Pla. I les presentarem perquè no ens agraden la totalitat de les afectacions que el govern de CIU ha decidit mantenir. No volem la proposta d'eixos cívics que fan fora de casa seva a la gent.

I seguirem exigint al govern municipal i al regidor del districte complicitat amb els veïns i amb les veïnes. Perquè aquest Pla només podrà recollir aquesta identitat i aquesta memòria si sorgeix de i amb la complicitat del veïnat, i ara per ara, malauradament no està sent així.

Seguirem exigint màxima atenció personalitzada a cada veí o veïna que estigui afectada per aquest Pla. I seguirem al costat de totes aquelles persones que han mostrat el seu compromís per lo col•lectiu, pel nostre barri, i que a través de l'Associació de Veïns i Veïnes de Sant Andreu de Palomar, que a través de la Plataforma Salvem el Casc Antic reivindiquen i treballen pel nostre territori.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1