Dijous, 1 de març de 2012 | 13:15
Vostè es troba a: Inici > Economia >

Endesa demana una pujada de la llum i de la gasolina

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
L'elèctrica va guanyar un 46,4% menys en 2011
Endesa demana una pujada de la llum i de la gasolina
29/02/2012 11:29
Andrea Brentan, conseller delegat d'Endesa
Endesa proposa una pujada del 10% en la part regulada de la tarifa de la llum, recollida en els peatges, en la revisió trimestral d'abril i, posteriorment, d'un altre 10% en el primer trimestre de 2013, va anunciar el conseller delegat de la companyia, Andrea Brentan, en una conferència amb analistes.
Aquesta mesura per millorar els ingressos del sistema elèctric, va explicar, forma part de les propostes d'Endesa per atallar "el problema més urgent per a la sostenibilitat del sistema elèctric" espanyol, que és el dèficit de tarifa.

Dins de les propostes per reduir els costos del sistema, va al·ludir a més a la implantació d'un "cèntim verd" que gravi els carburants i que serveixi per "repartir entre altres sectors energètics el cost de finançar les renovables".

Endesa calcula que una pujada de l'1% en els preus dels productes petrolífers i del gas podria permetre ingressar prop de 500 milions d'euros a l'any i descarregar l'esforç que el sistema elèctric realitza perquè el conjunt del país compleixi els objectius comunitaris de reducció d'emissions i instal·lació de renovables.

Al costat d'això, reclama una "harmonització" de la retribució a les activitats regulades i una ampliació de la moratòria renovable per contenir la instal·lació de plantes termosolares que, al seu judici, podria provocar "una bombolla molt costosa".
Seu d'EndesaEndesa va guanyar un 46,4% menys en 2011, per menors plusvàlues

Endesa va obtenir un benefici net de 2.212 milions d'euros en 2011, xifra un 46,4% inferior a la de 2010, segons ha informat la companyia, que ha explicat que el descens dels seus guanys es deu al fet que els resultats de 2010 incloïen 1.975 milions d'euros generats per operacions de desinversió.

L'elèctrica va precisar que l'única plusvàlua "significativa" en 2011 ha estat la que va obtenir per la venda de la branca d'activitat de sistemes i telecomunicacions a Enel Energy Europe, l'import de les quals, després d'impostos, va estar de 123 milions d'euros. Sense tenir en compte en tots dos períodes els resultats assolits per la venda d'actius, el benefici d'Endesa va descendir un 0,7% en 2011.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1