Dijous, 1 de març de 2012 | 13:09
Vostè es troba a: Inici > Opinió >

Pacte fiscal, una necessitat urgent

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Eva parera cara (peq.)
Pacte fiscal, una necessitat urgent
Eva Parera
28/02/2012 19:39
El pal de paller d’aquesta legislatura per a Convergència i Unió és aconseguir el pacte fiscal. Tenim molt problemes, és cert, i la crisi econòmica ens ofega a tots, però també ho és que a Catalunya patim, d’una banda, l’efecte demolidor de la crisi i de l’altra un pèssim sistema de finançament que ens escanya encara més.

Així li vaig dir ahir a la vicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaria durant la seva compareixença al Senat. Li vaig reiterar que Catalunya presentarà en aquesta legislatura el pacte fiscal. I vull remarcar que aquest pacte no significa no ser solidaris, sinó ser-ho en una mesura raonable i no abusiva tal com es dóna en l’actualitat. Tan injust és que no hi ha cap altra zona a Europa que pateixi un desequilibri fiscal d’aquesta magnitud, més del 8%. Ara mateix els landers alemanys més rics protesten i volen rebaixar la seva aportació fiscal que en el pitjor dels casos arriba al 4% cent.

També entenem des de CiU que l’estabilitat pressupostària i les mesures urgents d’austeritat han de ser finalistes i no han d’impedir l’adopció d’altres que estimulin el creixement de l’economia. Per això he reclamat també a la vicepresidenta l’administració única per estalviar recursos, evitar duplicitats, agilitzar els tràmits i apropar-se al ciutadà.

A Convergència i Unió estem convençuts que les circumstàncies actuals fan més necessari que mai articular correctament l’Estat de les autonomies en funció de la seva eficàcia i dels seus drets històrics. El context actual d’austeritat no ha de ser una excusa per a una recentralització de les competències. No ho permetrem.

La crisi no pot servir de coartada per retallar l’autogovern de Catalunya, ans el contrari ha de servir per donar més eficàcia i eficiència en el tracte de les administracions envers els ciutadans, i això a Catalunya li correspon fer-ho a la Generalitat. I així ho continuarem fent.

Eva Parera
Senadora de CiU i vicepresidenta de sectorials d’Unió Democràtica
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1