Dijous, 1 de març de 2012 | 13:09
Vostè es troba a: Inici > Política >

Gallardón pagarà de "mala gana" a Otegi

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El líder abertzale rebrà 20.000 euros
Gallardón pagarà de "mala gana" a Otegi
01/03/2012 11:54
9otegi-audiència
EP.- El ministre de Justícia, Alberto Ruiz-Gallardón, ha confirmat que el Govern acatarà de "mala gana" la sentència del Tribunal Europeu de Drets Humans que obliga a Espanya a indemnitzar a l'exportaveu de Batasuna Arnaldo Otegi per considerar que es va vulnerar el seu dret a la llibertat d'expressió en condemnar-lo per injúries al Rei.
En una entrevista en Onda Cero, recollida per Europa Press, Gallardón ha explicat que la postura del Govern davant la sentència és "de discrepància" però alhora d'"acatament" perquè "el respecte a les institucions judicials no és obstacle" perquè l'Executiu pugui manifestar la seva "discrepància amb les decisions".

"Discrepància i acatament. Aquesta és la postura del Govern. Discrepem la sentència en si mateixa, ja ho vam fer en el seu moment, discrepem que s'hagi imposat una obligació de pagament de 20.000 euros a Otegi, però l'acatem", ha confirmat.

En aquest sentit, Gallardón ha aclarit que el Govern ha de respectar les decisions del Tribunal Europeu de Drets Humans, encara que "estigui més conforme amb les resolucions de la justícia ordinària espanyola ratificades pel Tribunal Constitucional", perquè és la seva obligació no infringir els convenis internacionals signats per Espanya pels quals l'Estat assumeix estar sotmès "a una jurisdicció supranacional, tant si li agrada com si no".

"No sóc jo partidari del que s'ha fet en altres circumstàncies, que és una desqualificació dels membres, perquè no m'agrada la resolució. Prefereixo pensar que no han tingut un coneixement tan extens, com si ho han tingut els nostres tribunals. Però la nostra discrepància teòrica i jurídica i el disgust no pot portar a una desqualificació personal dels membres del tribunal", ha assenyalat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1