Dijous, 1 de març de 2012 | 13:02
Vostè es troba a: Inici > Política >

Tura retreu a Mascarell els seus "14 mesos de silenci" sobre el cas Palau

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Li acusa de ser massa escrupolós amb el cas
Tura retreu a Mascarell els seus "14 mesos de silenci" sobre el cas Palau
29/02/2012 19:44
Ferran Mascarell / Montserrat Tura
EuropaPress.- La diputada del PSC i exconsellera de Justícia, Montserrat Tura, ha retret al conseller de Cultura de la Generalitat, Ferran Mascarell, els seus "14 mesos de silenci" sobre l'espoli perpetrat per Fèlix Millet al Palau de la Música Catalana de Barcelona, i li ha acusat de ser massa escrupolós amb el cas.
"No hi ha hagut ni una sola condemna a aquesta situació", ha lamentat Tura, que també li ha demanat explicacions pel canvi d'opinió de la Generalitat després de l'arribada de CiU al Govern, que ha demanat al jutge que no hagués una peça separada que investigués el possible finançament il·legal de CDC.

En la mateixa línia s'han expressat els diputats Pere Bosch (ERC) i Dolors Camats (ICV-EUiA), que s'han embrancat en una agra discussió amb Jordi Turull (CiU) aquest dimecres a la comissió de Cultura i Llengua del Parlament.

Finalment, Mascarell ha respost que el seu silenci es deu al "rotund respecte al procediment judicial" i que els diputats de l'oposició busquen un secret que no existeix.

Així, ha remarcat que el canvi de criteri es deu únicament als serveis jurídics de la Generalitat, que són els mateixos que ja havien fet el mateix treball durant el Govern tripartit, ha dit, i ha afegit: "Van fer la proposta, i l'acceptem perquè ens semblava el pertinent".

El conseller també ha recordat que des de l'1 de gener d'aquest any el Palau gaudeix d'una nova estructura jurídica que unifica els seus òrgans per evitar que puguin repetir-se episodis com el del desfalc, per la qual cosa ha considerat que des del punt de vista de la gestió està "absolutament reorientat".

"El Palau és una institució centenària que tènia darrere a unes persones que no han donat resposta a la confiança que la societat els hi havia dipositat. Això està dit i repetit", ha resolt Mascarell.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1