Aleix Ramirez | Actualitzat el 18/02/2012 a les 20:27h

Un Lorbek pletòric condueix el Barça a la final de la Copa

El Barça hi arriba per tercer any consecutiu, i s’enfrontarà al vençedor del Madrid-Banca Cívica.

Erazem Lorbek ha estat el màxim anotador del partit amb 26 punts Foto: Àlex Caparrós/ fcbarcelona.cat

El partit ha començat amb un Baskonia imprimint un ritme molt alt, conscient que el factor sorpresa és una de les poques armes per aturar un Barça amb més amplitud de plantilla. Macej Lampe, amb 8 punts, ha col·locat els bascos amb un parcial de 4-12, que ha provocat el primer temps mort de l’entrenador blaugrana, Xavi Pascual. Una aturada que ha donat els seus fruits, ja que vuit punts consecutius d’Erazem Lorbek han tornat a posar la igualada al marcador.

L’entrada de Joan Carles Navarro ha servit per calmar el joc i fer-lo més dinàmic. Una cistella de contraatac de Xavi Rabaseda sobre la botzina, ha permès que el Barça tanqués el primer temps amb un mínim avantatge d’un punt, 19-18.

Un parcial de 6-0 favorable al Barça ha servit perquè els blaugrana obrissin una petita escletxa en el marcador a l'inici del segon temps, però en un vist i no vist el Baskonia, mitjançant dues anotacions consecutives de l’ala-pívot Mirza Teletovic, ha tornat a igualar la balança. En els darrers cinc minuts del segon temps, el Barça ha patit una baixada de tensió que ha aprofitat el conjunt de Dusko Ivanovic per anar-se’n de tres en el marcador, 30-33. Una situació que l’aler nord-americà blaugrana, Chuck Eidson, ha revertit amb dues anotacions de dos punts, la segona a l’últim segon, per enviar el partit al descans amb avantatge blaugrana: 34-33.

Si fins a la mitja part el Barça s’ha mantingut dins del partit, ha estat en part gràcies a Erazem Lorbek, que amb 9 punts ha estat l’home més destacat fins el moment. Els blaugrana han trobat a faltar el lideratge i joc de Joan Carles Navarro, que ha realitzat una aportació intermitent, afectat encara per la fascitis plantar al seu peu, que pateix des de fa setmanes.

Per tal d’evitar un final de partit ajustat, favorable als interessos del Baskonia, el Barça ha tornat dels vestuaris amb un Lorbek de nou sensacional, que a mesura que anaven passant els minuts anava incrementant la seva anotació particular des de la línia de tres, fins als 16 punts. Tot i així, els bascos no s’han deixat vèncer, i de la mà del seu home franquícia, Mirza Teletovic, no han deixat que el Barça s’escapés; a més, han aprofitat el mal tercer quart dels blaugrana quant a anotació, per tancar el període amb un marcador favorable de 49-52.

Els fantasmes han començat a aparèixer pel Sant Jordi i els jugadors blaugrana, conscients que tenen una oportunitat d’or de guanyar un títol a casa, han reaccionat d’una manera fulminant. Un triple d’Eidson i l’aparició des de la línia de tres de Lorbek han posat el Barça per davant a l’electrònic, a manca de cinc minuts per la conclusió del matx. El Baskonia no ha estat capaç de reaccionar a aquesta empenta blaugrana i ha acabat cedint el control del partit als homes de Xavi Pascual, que al tram final s’han dedicat a gestionar l’avantatge i fer passar el cronòmetre. Un nou triple de Lorbekt, que amb 26 punts ha estat el millor jugador blaugrana, ha posat el punt i final al partit, deixant el marcador amb un 66-57 favorable al Barça.

Amb aquesta victòria, els blaugrana tindran l’oportunitat demà diumenge d’obtenir el rècord de tres Copes del Rei de forma consecutiva. Per arribar-hi, abans hauran de derrotar el guanyador de l’altra semifinal, que disputen Reial Madrid i Banca Cívica de Sevilla.