Actualitzat el 28/02/2012 a les 00:01h

Ens hi deixarem la pell

Al Lluçanès portem uns dies amb un rumor més que fonamentat: “Volen tancar l’oficina comarcal del Departament d’Agricultura”, també coneguda com “ l’agrària”. El divendres 24 de febrer, l’Ajuntament d’Olost va cedir a la Unió de Pagesos el local social de Santa Creu de Jutglar per a una reunió on  més d’un centenar de persones vinculades a la pagesia van fer palès el seu posicionament contrari a aquesta opció que propugna el Govern de la Generalitat.

En temps d’incerteses, la major certesa és que no cal canviar allò que funciona i l’oficina de “l’agrària” funciona adequadament: té registre per a qualsevol acte administratiu amb la Generalitat, fa un servei directe a la pagesia, acosta l’administració a l’administrat. És això dolent? Certament, no.

I des del Consorci, que s’hi diu? Com a membre i vicepresident de l’ens, tinc el convenciment que el Consorci està capacitat i disposat a liderar i defensar la comarca, com no pot ser d’altra manera. Té un suport total per fer front comú i exercir la unitat d'acció amb els diferents sectors implicats. El Consorci del Lluçanès actuarà, n’estic convençut, responsablement, coordinadament i amb fermesa perquè de les paraules, gestos, accions i decisions de l’ens en depèn la salvació de “l’agrària del Lluçanès”.

Cal emplaçar el Govern del nostre país a ser just amb el Lluçanès i la seva gent. El Consorci com a govern comarcal s’ha d’oferir com a garant perquè la justícia s’imposi i a trobar la millor solució perquè aquesta justícia es manifesti. En definitiva: ens hi deixarem la pell per aconseguir que el Lluçanès tingui aquest servei en el seu territori.

Deia el poeta Joan Maragall: “... Hauríem d’actuar com si de cadascuna de les nostres paraules en depengués la salvació de la humanitat...”. Actuem en conseqüència.

Navega per les etiquetes

AgriculturaLluçanès

COMENTARIS

+1
-0
UNIÖ DE PAGESOS
Anònim, 01/03/2012 a les 09:28
Avui 1 de març la Unió de Pagesos visita la Secretària General d'Agricultura. Si volem salvar l'agrària, el Consorci és l'única institució que pot.
+1
-0
Pagès
Anònim, 01/03/2012 a les 09:17
La solució passa perquè la Unió de Pagesos proposi el Consorci del Lluçanès com a seu de l'Agrària. Es l'unica sortida que se m'ocurreix, i la més intel.ligent. O això o ens la tancaran.
+2
-1
Pagès
Anònim, 29/02/2012 a les 15:34
La solució passa perquè la Unió de Pagesos proposi el Consorci del Lluçanès com a seu de l'Agrària. Es l'unica sortida que se m'ocurreix, i la més intel.ligent. O això o ens la tancaran.
+3
-1
Franquisme&Democràcia
Anònim, 29/02/2012 a les 08:51
Ja ho deis l'alcalde de Prats de Lluçanès: El que el franquisme ho va posar, que no ho tregui la democràcia. Es estrany escoltar això. o més aviat un mal argument.
+3
-1
Magnèsia i Gimnàsia
Anònim, 29/02/2012 a les 08:48
Estan fent el que sempre havien volgut fer els de CiU: anar desmuntant el servei públic. Tenen un bon aliat (PP) i una bona excusa (crisi). Jo ja no m'extranyo de res. Oi? S'està demostrant que les retallades no porten enlloc. Amb la regla de tres de GIMNÀSIA I MAGNÈSIA TOTS A VIURE A bARCELONA EN GRATACELS. Et recomano que escoltis el vídeo que ens ha receptat PIB. Que no te n'enteres que ets un neolliberal; et recomano que vagis al psicòleg perquè et faci descobrir la vertadera personalitat: Que les classes populars es fotin!!!
+2
-3
Gimnàsia i magnèsia
Anònim, 29/02/2012 a les 01:05
A PIB: No té res a veure dèficit amb neolliberalisme. Un dels motius que explica el col•lapse dels països de l’òrbita soviètica va ser l’ofec per l’enorme dèficit comercial que mantenien amb Occident (per ex.recordeu com neix Solidarnosc). Jo començo a estar fart de defensar “xiringuitos” que no solucionen res (encara ningú ha argumentat perquè és objectivament imprescindible) i que ens porten directament a la intervenció de la nostra migrada autonomia per part del Reino de España i la Comissió Europea, i que a sobre ens donaran lliçons de gestió. Negar-se a enfrontar-se al dèficit per interessos partidistes fa pensar sobre l’honestedat de determinats plantejaments. Sincerament, gràcies però no desitjo a ningú haver de patir un “corralito” ... I per cert, la supervivència de la pagesia passa per altres coses que pel manteniment d’un registre (feu una enquesta i sabreu perquè no hi ha relleu generacional).
+5
-0
SUMAR
Anònim, 28/02/2012 a les 22:50
És l’hora de fer pinya, de sumar capacitats i recursos, empresaris i treballadors, en benefici de tots i deixar els campanars respectius i sumar pel Lluçanès. M'agrada comprobar que aneu plegats tots per aconseguir que s'imposi el respecte pel Lluçanès.
+4
-0
Deutes
JMBA, 28/02/2012 a les 22:19
Amb les retallades no anem enlloc. Som un pais endeutat, tots els interesos s´han de pagar, ara només saben fer que retallades per poder pagar aquests deutes. Qualsevol empresa privada amb els numeros de l´estat o de la Generalitat ja estaria en fallida fa anys. Es molt fàcil endeutar-se amb els diners dels altres, i un cop endeutats deixem el càrrec i aquí no passa res, no es demanen responsabilitats a ningú: Quants ajuntaments estan amb l´aigua al coll i els ex-alcaldes tan tranquils a casa seva?
+6
-0
Prou retallades
Anònim, 28/02/2012 a les 17:09
Senyor anònim,
començo a estar fart de veure retallades que no solucionen res.
+6
-0
correcte o no correcte
Anònim, 28/02/2012 a les 16:55
Diguem NO al tancament. Diguem SI al Lluçanès. Diguem NO a la supressió de municipis petits, Diguem SI a la bona gent.
Diguem NO als polítics mentiders, Diguem SI a la pagesia del Lluçanès.
+4
-0
PIB
Anònim, 28/02/2012 a les 16:51
Amb pòlvora del Rei: et vull recordar els errors socials que està provocant seguir parlant amb termes de PIB. El neolliberalisme només parla de llibertat i oblida la igualtat. No vull ser súbdit d'aquestes males pràctiques.

Si vols més informació consulta
http://www.tv3.cat/videos/3962890/Francisco-Alvarez-la-cara-fosca-de-leconomia
+7
-1
defense-m'ho
Anònim, 28/02/2012 a les 16:46
No puc entendre aquesta mania persecutòria dels pijos barcelonins, àdhoc polítics de CiU d'intentar el desmentallamennt dels serveis als territoris. Sota aquesta premisa, tots acbaríem vivint a Barcelona? Vindreu els caps de setmana a fer de happy, hippi flowers? Polítics de CiU, aquesta és la vostra manera de defensar els territoris? Jo proposo donar suport a la reivindicació i que si més no no es perdi aquest servei.
+2
-11
Amb pòlvora del rei ... tot s'hi val!
Anònim, 28/02/2012 a les 16:08
La pregunta correcta seria: és imprescindible o només convenient mantenir un servei de "registre"? Quina capacitat real de gestió té més enllà de ser una finestreta cara al públic?

Amb un 3,72% de dèficit en relació al PIB de 2011, no sols és positiu si no imprescindible, prendre mesures de contenció de la despesa encara que siguin dràstiques.

Qui paga la despesa, el senyor alcalde vitalici? No, més endeutament.

La reacció dels polítics no pot ser la demagògia.
+11
-2
...
Anònim, 28/02/2012 a les 10:38
¡Tu si que vales!

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.



- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: