lamalla.cat > Infolocal ­ Comarques Barcelona

01/03/2012  13:50h

Vilafranca espera rebre entre 3 i 4 milions d'euros del pla de xoc de la Diputació

L'Ajuntament confia que els diners arribaran a finals de mes i diu que permetran mantenir la qualitat dels serveis socials i educatius,

LAMALLA.CAT / XTVL-XN 

  • Opcions enllaços externs

Recentment, la Diputació de Barcelona va anunciar un pla de xoc per subministrar líquid als ajuntaments, pressionats econòmicament pels deutes que acumula la Generalitat. A l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès se li deuen uns quatre milions d'euros i l'expectativa és que la'portació de la Diputació sigui d'entre tres i quatre milions i que arribi a finals de març.


Segons el regidor d'Hisenda Aureli Ruiz, aquests diners permetran mantenir la qualitat dels serveis socials i educatius, els que més corrien el risc ara de perdre qualitat a causa de les possibles retallades.

Els diners que la Diputació ofereix als ajuntaments permetran també pagar als proveïdors, que ara estan cobrant amb més retard del que és habitual. L'Ajuntament de Vilafranca solia pagar a 40 o 45 dies i ara està pagant a 60. No és ni molt menys una xifra alarmant, si la comparem amb altres ajuntaments de ciutats similars a Vilafranca, però es tracta d'un termini que sestava allargant a mesura que s'acumulava el deute de les administracions superiors.

On s'ha notat especialment aquest deute és a les subvencions de les entitats, com explica Ruiz, que ha recordat que la Diputació de Barcelona està assumint el paper que li pertoca i que els ajuntaments han de seguir contenint la despesa en un context complicat que sembla que s'allargarà.


Publicat 01/03/2012  13:50h


  • Opcions enllaços externs


Comentaris

Escriu el teu comentari

Normes d'ús

  • Les opinions són dels internautes, no pas de lamalla.cat
  • Els comentaris han de mantenir l'educació i el respecte als altres.
  • No s'admeten comentaris que vulnerin les lleis vigents.
  • lamalla.cat es reserva el dret a eliminar comentaris que no s'atenguin a aquestes normes o que no guardin relació amb el tema.


Vilafranca espera rebre entre 3 i 4 milions d'euros del pla de xoc de la Diputació


  • imatge

    XN

 



Enquesta

Aprovaries que s'autoritzessin plantacions de cànnabis al teu municipi per reactivar l'economia?

%
%

Penses que els aldarulls provocats per una minoria perjudiquen el col·lectiu d'estudiants?

%
%