Divendres, 2 de març de 2012 | 12:56
Vostè es troba a: Inici > Política >

Homs confirma que el Govern treballa en noves taxes per a l'aigua

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El preu de l'aigua es veurà ressentit
Homs confirma que el Govern treballa en noves taxes per a l'aigua
07/02/2012 14:50
9homs-consell-govern
P. Alegre.- El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha confirmat aquest dimarts en roda de premsa que la Generalitat està treballant “en noves taxes sobre l'aigua, que estan pendents de la negociació final dels pressupostos”, i que traslladarà als ajuntaments i les empreses privades de subministrament d'aigua nous costos i responsabilitats tributàries.
Homs ha destacat en la roda de premsa posterior al Consell de Govern el pla per sanejar els comptes de l'Agència Catalana de l'Aigua i ha admès que comportarà noves responsabilitats a les empreses subministradores d'aigua.

Per reduir el deute de l'ACA, el Govern prepara un “gravamen per l'aigua que s'escapa en pèrdues”, que segons el portaveu, “no és un nou cànon, sinó una modificació del cànon”. Aquests impostos els recapten les empreses subministradores d'aigua, tant públiques com a privades, en funció del municipi, però el matís diferenciador és que a partir d'ara les empreses assumiran els impagaments dels morosos i hauran d'ingressar en els comptes de l'ACA la quantitat estipulada en el cànon, encara que no l'hagin cobrat.

Segons Homs, el Govern “podria fer després un seguiment” de la morositat i aquests canvis “no tenen perquè repercutir després en el preu de l'aigua”, una afirmació de la qual discrepa el PSC, com va explicar aquest dimarts a CatalunyaPress el diputat Jordi Terrades, qui va assenyalar que “al final, hi haurà un increment de costos derivats d'aquests impagaments que hauran de suportar els ajuntaments o les empreses i tard o d'hora això acabarà repercutint en les tarifes”. Terrades assenyala que el canvi és que en lloc de ser el conceller Recoder qui anunciï l'increment del preu de l'aigua, seran els alcaldes de torn.
Pablo
08/02/2012
Esto no es nuevo, en Martorell l'avi Esteve y AGBAR ya tienen preparada una subida del 40%.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1