Divendres, 2 de març de 2012 | 12:58
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern rebutja la proposta de Sarkozy

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Condiciona els acostaments de presos a les reinsercions individuals
El Govern rebutja la proposta de Sarkozy
01/03/2012 21:00
Nicolas Sarkozy camina pel carrer escortat
Agències.- El Govern i el Ministeri de l'Interior han assegurat que mantindran la seva política penitenciària malgrat les declaracions del president francès, Nicolas Sarkozy, qui ha advocat per l'acostament de presos a les presons basques si persisteix la pau.
Des del Departament que dirigeix Jorge Fernández Díaz han afirmat que ells també desitgen l'acostament de presos a presons del País Basc però han matisat que per això defensen les reinsercions individuals per als reclusos de la banda, han informat a Europa Press fonts d'Interior.

Aquestes mateixes fonts han replicat a la coalició abertzale Amaiur "que deixin de manipular als presos" i que els demanin que s'acullin a aquestes reinsercions individuals.
Sarkozy aposta per l'acostament de presos

Aquestes declaracioens responen a la proposta del president del Govern francès, Nicolás Sarkozy, qui s'ha mostrat favorable a l'acostament dels presos d'ETA i ha manifestat "molt interès" pel procés obert després del cessament de l'activitat violenta d'ETA.

El candidat d'UMP a la reelecció ha recalcat que seria "possible" i "desitjable" l'acostament de presos d'ETA al País Basc durant una visita electoral cursada a Itsasu (França), localitat propera a Baiona, segons recullen les web de Gara i EITB.

En declaracions als mitjans informatius desplaçats a una explotació agrícola de la localitat vascofrancesa visitada pel mandatari francès, aquest s'ha referit a la situació política a Euskadi i ha destacat la coincidència de parers dels Governs francès i espanyol.

Segons les seves paraules, segueix "amb molt interès" el procés obert després de l'anunci d'ETA de cessar en la seva activitat i s'ha mostrat convençut que s'ha arribat a aquest punt "gràcies a la fermesa contra els assassins i la mà tendida a certes reivindicacions polítiques".

Al seu judici, la suma de totes aquestes circumstàncies han possibilitat que es pugui "parlar d'un nou clima", respecte al que França i Espanya estan "realment sobre la mateixa lògica".

Segons ha recordat als mitjans informatius, en tot moment ha defensat que "la democràcia francesa estaria al costat de la democràcia espanyola. Que no hi hauria ni la distància d'un paper de cigarret".

Concretament, en ser preguntat pels reclusos de la banda i sobre un possible canvi en la seva situació penitenciària, ha respost que el seu acostament seria "possible" i "desitjable".

El president francès també s'ha referit a la possible creació, a França, d'una "col·lectivitat territorial específica" que tingui en compte la "identitat local". No obstant això, ha emplaçat a materialitzar aquest possible projecte amb "els electes" i amb "la condició prèvia" que s'escometi "amb els electes, dins del quadre republicà i sense violència". És una condició prèvia".

Durant la seva estada a l'Itsasu, desenvolupada enmig d'un fort dispositiu policial, s'han registrat incidents que han tingut com a conseqüència la detenció de tres persones i diversos altercats.

Posteriorment, el president gal s'ha desplaçat a Baiona, on també s'han congregat simpatitzants i crítics a la seva presència. A Baiona s'han reproduït els moments de tensió, amb la conseqüent intervenció de la Policia gal·la, que s'ha obert pas entre els manifestants per facilitar el pas de Sarkozy fins al seu vehicle.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1