Divendres, 2 de març de 2012 | 12:48
Vostè es troba a: Inici > Societat >

El rectorat de la UB reclama a Interior el desallotjament del seu edifici històric

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
No volen que aquest es converteixi "en un hotel de minories"
El rectorat de la UB reclama a Interior el desallotjament del seu edifici històric
01/03/2012 11:15
UBOCUPACION
L'adjunt al rector de la Universitat de Barcelona (UB), Carles Carreras, ha reclamat aquest dijous a la Conselleria d'Interior la seva intervenció per al desallotjament del seu edifici històric, on desenes d'estudiants segueixen confinats des d'aquest dimecres per protestar contra les retallades.
"Hem demanat ja a Interior la intervenció policial i ara serà la Conselleria qui decideixi quan intervenir", ha concretat Carreras, cridant als estudiants a abandonar l'ocupació en pro del diàleg.

Ha assegurat que la direcció de la UB no permetrà que l'edifici històric es converteixi "en un hotel de minories", assegurant que el gruix dels estudiants no són partidaris de la presa de l'edifici, que ha causat múltiples desperfectes materials.

La façana del centre ha clarejat repleta de pintades contra les retallades i algunes portes han estat trencades.

"No volem que un grup reduït de persones, algunes d'elles ni seguís estudiants, s'aprofiti de la ubicació privilegiada d'aquesta facultat", ha afegit, recordant que els universitaris s'han proveït de matalassos i mantes per a una major comoditat.

Segons Carreras, el personal de la UB "comprèn i comparteix" les protestes universitàries, encara que rebutja la violència ocorreguda aquest dimecres després d'una multitudinària manifestació pels carrers de Barcelona, que s'ha saldat amb 12 detinguts i 12 ferits.

"És necessari lluitar contra les retallades per protegir la universitat pública, però mai s'ha d'optar per la violència i l'ocupació", ha valorat.

Ha lamentat que s'estigui produint un "diàleg de sords" amb els estudiants acampats, que han pernoctat en el vestíbul del centre, i els ha emplaçat a abandonar l'ocupació.

Els universitaris han convocat una assemblea a les 12.00 hores per decidir si van a seguir amb l'ocupació i si van a tornar a marxar cap a la plaça Espanya per intentar boicotejar el Mobile World Congres (MWC).
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1