Registrar-se
Recorda contrasenya

Societat. dijous, 01 de març de 2012, 10:31

La UB demana a Interior que desallotgi el rectorat ocupat arran de la vaga contra les retallades

Els estudiants han tornat a tallar l'AP-7 i la B-30 · No hi va haver incidents en les altres protestes als altres punts del país

La jornada de vaga d'ahir, 29 de febrer, va acabar amb 12 detencions -2 de les quals a menors d'edat i 11 dels quals ja han quedat en llibertat amb càrrecs- i les càrregues policials pels aldarulls causats al centre de Barcelona. Després que la marxa transcorregués amb tranquil·litat van començar els enfrontaments entre Mossos i estudiants, els quals van decidir traslladar la protesta a la plaça Espanya, al costat d'on aquests dies se celebra el Mobile World Congress. Més tard, però, la marxa -amb un centenar de manifestants- va arribar a la Travessera de les Corts, per tal de queixar-se davant la comissaria dels Mossos d'Esquadra i donar suport als companys detinguts. S'hi van poder sentir consignes com "No marxarem si no hi som totes". La protesta, però, no va acabar aquí i es va decidir ocupar el rectorat de la UB de manera indefinida -com també es va decidir passar la nit al rectorat de la URV, a Tarragona-. Ja aquest dijous al matí, els estudiants han tornat a tallar l'AP-7 i la B-30 durant uns minuts, així com els ferrocarrils no pararan a l'estació de l'Autònoma fins a un quart de 12 del migdia. Arran de l'ocupació del rectorat de la UB, i tot i que l'equip de govern assegura que és partidari dels estudiants, la cúpula de la universitat ha demanat a Interior que els Mossos el desallotgin "quan ho creguin convenient".

 

Segons el govern, la jornada del 29F va tenir un seguiment desigual als centres ja que asseguren que molts van funcionar "amb normalitat". Sobre a la manifestació de Barcelona hi ha el ball de xifres habitual en quasevol protesta: 70.000 segons els organitzadors i 25.000 segons els Mossos. La de la capital catalana va ser l'única marxa que va acabar amb incidents, càrregues policials i detencions, ja que en cap de les altres no hi va haver aldarulls.

Envia Corregeix

388 lectures   9 comentaris

  • Algú em pot explicar perquè s'ocupa el rectorat i no es va a calar foc al Parlament o al Congrés dels Diputats? Si pot ser que sigui algú de la UB o de la URV. Són unes accions que no he entès massa bé.

    • Quina veritat o justícia demanarem si fotem foc en aquests edificis?

      • Què aconseguirem ocupant el rectorat?

        • Res, però si cremem l'altre tenim les de perdre.

          • Doncs què vols que et digui? Imagina't 1.000.000 de persones (més i tot!), entre estudiants i treballadors, plantats davant del centre neuràlgic de on surten totes les decisions que ens afecten a tots amb una actitud no massa pacífica, de ràbia i cansament. (tampoc calar foc! he exagerat força en el primer comentari)
            Jo sempre dic una cosa quan surten aquests debats sobre la violència i accions de dubtosa legitimitat pel que fa l'objectiu de les manifestacions, i és que la violència, si bé útil, no s'ha d'utilitzar a la babalà: de res serveix cremar contenidors (acció de 4 o 5 volats del cap que desvirtuen les protestes) o ocupar edificis aliens com el rectorat (acció duta a terme per ídem). És una eina molt potent que si s'utilitza bé pot aconseguir girar la truita en pro de les aspiracions del poble.
            Ocupar el rectorat pot ser simbòlic, però és una imatge de poca organització que fa riure els dirigents, literalment. No es senten amenaçats en absolut. Quan els hi injectes la por llavors és quan comencen a córrer. L'exemple, que pot semblar contradictori amb el meu argument, es troba a Grècia. Quan els polítics es van veure escagassats van començar a moure fitxa ràpidament. La classe política que tenim en aquest país és hipòcrita i ''passota'' i si li cremes 4 contenidors et despleguen els mossos o la nacional i es queden tan amples.

            • Estic totalment d'acord amb tu, company. Fa temps que porto dient que els simbolismes estàn bé, però que ja cansen i que no és lo que necessitem. Calen accions contundents, com la que has dit, que encetin processos que realment canviïn les coses. Però això és quelcom difícil perquè un milió de persones no quedarien per a fer això. Ni tan sols la meitat.

              Però tant de bó, company, tant de bó

              • Jo crec que d'aquí poc la gent començarà a obrir els ulls (ara només en tenen un d'obert). El moment clau seria la hipotètica vaga general. Però no una vaga general qualsevol. Una vaga general a la francesa, com diu un amic meu: de 4 dies si cal. És cert que això, en aquest país en que les vagues estan vistes com un ''no vaig a treballar/classe'', és força difícil d'aconseguir, però una mobilització massiva que arrossegui una gran part dels sindicats pot aconseguir portar al carrer la xifra esmentada. Si a això li sumes una conscienciació de la situació política i social actual (que cada dia és més evident) podem arribar a aconseguir accions molt contundents que facin trontollar els escons. Però és clar... necessitem organització.

  • Perdoni, és la UB o la UAB?

     

    I dit això, què fa la policia a la Universitat? La policia a d'anar a la Universitat a estudiar i ja està!

les notícies més...