Diumenge, 4 de març de 2012 | 13:13
Vostè es troba a: Inici > Política >

Rajoy desafia la UE i eleva l'objectiu de dèficit al 5,8%

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Anuncia que a l'abril presentarà un pla de reformes econòmiques molt dur
Rajoy desafia la UE i eleva l'objectiu de dèficit al 5,8%
02/03/2012 13:07
RDP de Rajoy a Brussel·les
CatalunyaPress.- El president del Govern, Mariano Rajoy, ha signat aquest divendres juntament amb els líders d'altres 24 països de la UE el nou Tractat que obliga a endurir la disciplina fiscal en l'eurozona i ha anunciat que a l'abril presentarà un pla de reformes econòmiques molt dur per complir l'objectiu del dèficit, encara que ho ha elevat al 5,8%, enfront del 4,4% que ha fixat la UE.
Rajoy ha xifrat la rebaixa del dèficit, que actualment està en el 8,5%, fins al 5,8%, malgrat que la Unió Europea havia fixat el màxim permès a la fi d'any en el 4,4%. Segons Rajoy, això entra dins dels límits marcats per la UE i no tindrà conseqüències, “perquè el que s'està veient és que aquest Govern està fent esforços”. Això sí, el president espanyol ha mantingut l'objectiu del 3% de dèficit públic per a finals de 2013.

Rajoy, en la roda de premsa posterior a la signatura del Tractat, ha assenyalat que estem davant “un any que no va a ser bo per a l'economia europea”, encara que ha assenyalat que Espanya lidera la signatura del tractat i que ha anat més enllà que la resta de països en incorporar el límit del dèficit a la constitució.

Segons Rajoy, a l'abril presentarà el pla de reformes econòmiques, tant als espanyols com als mandataris europeus, als quals no els ha informat encara del nou objectiu de dèficit. El pla s'aplicarà al juny, després que al maig es negociï amb la resta de forces polítiques i agents socials.

Rajoy ha signat el Tractat entre el primer ministre grec, Lucas Papademos, i el president francès, Nicolas Sarkozy. El primer a formalitzar la seva rúbrica ha estat el belga Elio Di Rupo i l'últim el suec Fredrik Reinfeldt.

El president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, que no ha signat per tractar-se d'un Tractat al marge de les estructures de la UE, ha sostingut en un breu discurs a l'inici de la cerimònia que la norma "ajudarà al fet que es repeteixi la crisi de deute sobirà i reforçarà així la confiança entre els Estats membres".

"La restauració de la confiança en el futur de l'eurozona portarà al creixement econòmic i a l'ocupació", ha sostingut Van Rompuy. El nou Tractat permetrà una major coordinació econòmica, ha prosseguit, i un millor govern de l'eurozona, en institucionalitzar per primera vegada els cims de l'Eurogrup.

Van Rompuy ha avisat als líders europeus que ara els toca "convèncer als parlaments i als votants que aquest Tractat és important per retornar a l'euro a aigües tranquil·les de forma sostenible". "Tinc confiança en què tindreu èxit. El Tractat és curt i clar", ha indicat.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1