Diumenge, 4 de març de 2012 | 13:30
Vostè es troba a: Inici > Política >

El Govern veu limitada la proposta de pacte fiscal del PSC

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Homs assegura que hi ha converses amb els socialistes
El Govern veu limitada la proposta de pacte fiscal del PSC
01/03/2012 12:00
9homs-catalunyaradio
El portaveu del Govern, Francesc Homs, ha assegurat aquest dijous que les tesis que tenia el PSC sobre el finançament català quan el seu president era Pasqual Maragall eren "molt més ambicioses" que en l'actualitat. D'altra banda, malgrat la ruptura de negociacions per part dels socialistes, Homs ha assegurat que "ara, com a mínim, és possible dialogar amb el PSC".
En una entrevista a Catalunya Ràdio recollida per Europa Press, Homs ha recordat que, en la proposta d'Estatut que tripartit i CiU van aprovar el 30 de setembre de 2005 en el Parlament, s'establia que seria una agència catalana qui recaptaria i administraria els impostos a Catalunya, i no obstant això, el PSC defensa ara que aquesta labor la faci un consorci entre la Generalitat i l'Estat.

"No crec que s'entengués" que el PSC liderat per Pere Navarro sigui menys ambiciós que el que va portar a Pasqual Maragall a la presidència de la Generalitat entre 2003 i 2006, ha assenyalat Homs, el dia després que els socialistes catalans presentessin quina és la seva proposta de pacte fiscal.

Segons Homs, la "clau de la caixa" només l'ha de tenir la Generalitat, i ha indicat que rebutja una agència tributària consorciada perquè durant els últims anys l'Estat ha donat molts exemples que incompleix els acords i no paga a Catalunya amb el compromès.

"Si hi ha moltes claus de la caixa, ens perdem. Ha d'haver-hi una agència tributària única, caixa única i una sola clau", ha assegurat Homs. En cas contrari, seguirà passant el que ocorre en l'actualitat, que tot depèn de la "discrecionalitat" del Govern central.

Hi ha un acostament

Malgrat aquestes crítiques a la postura del PSC, Homs si que ha assegurat que han hagut avanços: "Ara, com a mínim, és possible dialogar amb el PSC", després que setmanes enrere el partit assegurés que trencava negociació amb CiU pel seu pacte pressupostari amb el PP.

També Homs valora la proposta socialista que es limiti la solidaritat de Catalunya amb la resta d'autonomies.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1