Dilluns, 5 de març de 2012 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Economia >

El cànon de l'aigua pujarà un 25% a Catalunya

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Segons els professionals del proveïment
El cànon de l'aigua pujarà un 25% a Catalunya
01/03/2012 19:37
Aigua sortint d'una aixeta
L'Associació Espanyola de Proveïments d'Aigua (Aeas) ha alertat aquest dijous d'una "pujada del 25% del cànon de l'aigua" a Catalunya, fet que ha ratllat d'inconstitucional a través d'un comunicat en el qual ha reclamat la supressió de la proposta legislativa perquè suposa "un greu perjudici econòmic a les empreses gestores en un moment especialment difícil".
L'organisme, que aglutina a professionals implicats en totes les etapes del cicle urbà de l'aigua, ha mostrat la seva "total oposició" al projecte de llei d'acompanyament dels pressupostos de la Generalitat, especialment en la modificació del règim econòmic de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) en relació al cànon.

També ha alertat que el Govern preveu suprimir el pagament per part de l'ACA dels costos de gestió per la liquidació i cobrament del cànon dels usuaris, la qual cosa suposa gravar doblement l'aigua.

Per això, ha sol·licitat que el sistema tributari sigui "just i no confiscatori" a través de la retirada de la proposta del Govern, acordada amb el PP després de diverses modificacions.

Onze milions d'euros

El director de l'ACA, Leonard Carcolé, ha xifrat recentment en 11 milions d'euros les quantitats que hauran de pagar les empreses subministradores per la captació d'aigua i les pèrdues que puguin produir-se en el transport, en virtut de l'anul·lació de l'exempció aprovada amb el nou cànon.

Carcolé, que ha descartat que pugui parlar-se de nova taxa perquè es tracta de l'eliminació d'una exempció, ha assenyalat que l'augment del cost per a les subministradores en realitat no arriba al 2,5% del total, ja que cada any ingressen al voltant de 480 milions d'euros.

Per això, les ha convidat a reduir els seus costos en una proporció similar per no haver de repercutir l'augment en noves pujades del rebut de l'aigua, una cosa que ha considerat que és totalment factible introduint eficiències.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1