Dilluns, 5 de març de 2012 | 12:56
Vostè es troba a: Inici > Política >

Montoro diu que a cap CCAA "li convé" demanar una flexibilització del dèficit

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
El Ministre acaba amb les esperances catalanes
Montoro diu que a cap CCAA "li convé" demanar una flexibilització del dèficit
05/03/2012 12:14
9Cristobal Montoro cap
El ministre d'Hisenda i Administracions Públiques, Cristóbal Montoro, ha assegurat que a cap comunitat autònoma "li convé" en el Consell de Política Fiscal i Financera (CPFF), que se celebra aquest dimarts, demanar una flexibilització del dèficit, la qual cosa suposa, al seu judici, "un flac favor a la seva reputació davant els mercats i inversors".
Així, ha assegurat aquest dilluns a Màlaga, durant la seva intervenció en el Forum Europa-Tribuna Andalusia, que està "segur" que en aquest Consell de Política Fiscal i Financera cap comunitat autònoma va a demanar que es relaxi l'objectiu de dèficit "perquè ni li convé a aquesta comunitat autònoma ni al conjunt d'Espanya".

Montoro ha reiterat que plantejarà a les comunitats autònomes un objectiu global de dèficit de l'1,5% del Producte Interior Brut (PIB) per poder complir amb la nova senda de consolidació fiscal, que marca ara un dèficit públic del 5,8% per aquest any.

"És el que vaig a plantejar, i no cal veure-ho com una relaxació sinó com un descens respecte del que ha estat la realitat del 2,9%", ha dit, i ha agregat que aquest és el "compromís que cal adoptar als pressupostos autonòmics encara que alguns estiguin fets sobre escenaris no realistes".

Segons el responsable d'Hisenda, ara "la necessitat és adequar els pressupostos autonòmics a l'objectiu del dèficit públic comú, que es deriva al seu torn d'un escenari econòmic de recessió".
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1