Dilluns, 5 de març de 2012 | 12:51
Vostè es troba a: Inici > Comunicació >

Reneix la revista satírica Be Negre

Llegir edició en: ESPAÑOL | ENGLISH
Versió Mòbil Subscriu-te al butlletí Subscriu-te als rss Segueix-nos a Facebook Segueix-nos a Twitter
Internet acull 75 anys després un mític setmanari català
Reneix la revista satírica Be Negre
02/03/2012 13:39
Web del Be Negre
P. Alegre.- "Totes les notícies, declaracions i articles són fruit de la nostra imaginació i qualsevol coincidència amb la realitat és estadísticament molt poc probable" asseguren els promotors de la renascuda revista satírica Be Negre, fundada en 1931 i que va deixar de sortir al carrer en 1936. Ara ressorgeix a Internet disposada a fer riure a costa de l'actualitat.
Be Negre va ser una revista setmanal d'humor integrada en la seva major part per redactors del diari "La Publicitat", entre els quals destacava Josep Maria de Sagarra i que va desaparèixer després de la mort en l'estiu de 1936 del seu director, assassinat a mans de les FAI.

Durant els seus pocs anys de vida va tenir diversos problemes de censura i va haver de tancar en algunes ocasions. No obstant això, va seguir com un referent en la memòria col·lectiva d'un país que entrava en la llarga nit del franquisme.

Ara un grup de joves periodistes catalans han reprès el projecte, amb l'objectiu d'adaptar el setmanari al segle XXI en format pàgina web d'actualització diària. "No perseguim cap altre objectiu que fer humor en uns moments molt crítics per al nostre país i convidar a la reflexió als quals sàpiguen llegir entre línies”, asseguren a la pàgina.

La pròpia web adverteix als lectors, en un manifest que deixa clar el to d'humor de Be Negre, que “Si t’has sentit ofès a nivell personal o professional pels nostres continguts, et recomanem un parell de valerianes i un got de xocolata desfeta per fer passar l’emprenyada.Aquesta és una publicació satírica i la seva redacció no es pren absolutament res seriosament”.

La web, que podria comparar-se amb El Mundo Today, centra les seves informacions en l'actualitat catalana i compta entre les seves seccions amb ‘Política, ‘societat’, ‘esports’ i ‘això acabarà malament’, secció audiovisual protagonitzada per una titella de drap, la carismàtica avia Hermínia Soler d’Avinyonet de Puigventós.

A més, cada dimarts es publica un fragment d'una novel·la que porta per títol ‘L’Abadia de la Mare de Déu del Cup’, “escrita per un foll, Caín Tacuña. Una novel·la sobre les aventures d’una comunitat eclesiàstica que, de ben segur, us farà passar una bona estona”.
Envia'ns el teu comentari
*
*

* Camps obligatoris
CatalunyaPress - Ronda Universitat 12, 7ª Planta -08007 Barcelona - Tlf (34) 93 301 05 12 - redaccio@catalunyapress.cat | www.catalunyapress.cat
RESERVATS TOTS ELS DRETS. EDITAT PER ORNA COMUNICACIÓN SL | Mapa Web
Inscrita en el Registre Mercantil de Barcelona al tom 39480, foli 12, full B347324, Inscripció 1