Actualitzat el 29/02/2012 a les 00:01h

Ni un pam de net

Sovint, quan sentim a parlar de casos de corrupció, pensem en Marbella, València o les Balears. Lluny de casa nostra. Des que fa més de dos anys va esclatar el cas Pretòria de presumpta corrupció urbanística a Santa Coloma de Gramenet, ho vèiem una mica més a prop. Però, des d'aquí, sempre pensàvem que al costat de casa això no passava, que aquí som tots molt honestos. Doncs resulta que potser no.

Fa un parell de setmanes, el diari El País va començar una croada contra el president de Convergència a Osona, Josep M. Matas, perquè entre el 2003 i el 2011 hauria facturat de manera irregular gairebé un milió d'euros a l'Associació Catalana de Municipis (ACM), on n'era secretari general, a través d'una empresa seva, Solé i Parés, SL. Ara, la Fiscalia ha decidit investigar-ho i, de moment, Matas ha estat destituït com a número 2 de la Diputació de Barcelona. El seu president, Salvador Esteve, el va cessar deu dies després que ell mateix li presentés la dimissió.

El que sorprèn de tot plegat, però, és el poc “soroll" que s'ha fet d'aquest tema a la comarca. D'acord, de moment, és una informació periodística i cal veure què en diu la justícia. Però, fins ara, la resta de partits amb prou feines han reaccionat. El que sí ha alçat la veu, com no, és Josep Anglada. Fa uns dies, el veia en una tertúlia al Canal Taronja i, és clar, no hi faltava el seu to victimista. Es queixava de la falta de ressò d'aquesta notícia per part dels mitjans de la comarca, amb l'argument que quan ell ha passat pels jutjats n'han parlat a bombo i plateret. Més faltaria. Com a nota a peu de pàgina, només destacar que el cas de Matas obria, el dia 17 de febrer, la portada d'El 9 Nou.

En qualsevol cas, la falta de reacció política, en general, és sospitosa, i fa que malpensem i ens doni la sensació que no hi ha un pam de net en ningú. Sí, un argument fàcil, però res més lluny que la realitat. Encara ens preguntem per què, per exemple, hi va haver un 33% d'abstenció a Catalunya en les últimes eleccions generals? Segurament, i per sort, Osona no és Marbella, ni portem els vestits de Francisco Camps i l'única relació que té Urdangarin amb la comarca és una casa dels seus pares a Viladrau, però no fa cap gràcia sentir a parlar d'un suposat cas de corrupció al costat de casa.

De moment, s'ha encès la metxa i veurem com acaba. Això sí, respectant, sempre, la presumpció d'innocència.

Navega per les etiquetes

CDCJosep Maria Matas

COMENTARIS

+1
-0
amic marc
Anònim, 01/03/2012 a les 10:13
amic marc:
no te'n adones que hi ha un pacte comarcal dels tres grans partits i que tots els partits volen conservar la repartidora de càrrecs i sous?
per tant, no es un tema de "ni un pam de net", es un tema de "primum vivere"...
per aixó només en Josep Anglada si ha pronunciat.
+1
-0
EL VENTILADOR
Anònim, 29/02/2012 a les 22:07
A RAC 1 en saben molt de fer anar el ventilador. estic d'acord que sorprèn que els secretaris de política municipal de PSC i ERC i també ICV no diguin res; potser tenen coses a amagar com persones que pressumptament cobren de la DIBA o de les entitats municipalistes o metropolitanes i treballen en els partits, etc, etc. No n'hi ha un pam de net, tot i que sap greu per tots aquells que fan bona feina. Per què els mitjans no investigueu? el vostre silenci també us fa còmplices del sistema.
+3
-0
Ni un pam
Anònim, 29/02/2012 a les 09:14
On no hi ha un pam de net és al grup Godó. Al servei d’un partit i de la monarquia, és qui decideix el model comunicatiu a Catalunya de TV i radio en funció dels seus interessos privats… i a sobre reben sucoses subvencions de la Generalitat en temps de crisi.
+4
-1
Res de res
Anònim, 29/02/2012 a les 08:09
Potser per que el partit al qual pertany Matas, és el mateix que controla la gran majoria de mitjans comarcals i nacionals? Sobretot el grup godó que tant bé coneixes.
+4
-0
ni un pam de net
Anònim, 29/02/2012 a les 01:04
carai amb el periodisme perfecte, repetin la mateixa canço, sort de vosaltres que sempre renteu tant bé la roba, i sou tant nets i sobretot objectius, gens tendenciosos.... en fi vosaltres sou els que esteu per sobre del be i del mal.

FEU EL VOSTRE COMENTARI


Aquest comentari quedarà pendent d'aprovació per part de l'administrador del web. Si voleu que el vostre comentari es publiqui de forma instantània i sense passar control previ, heu d'estar registrats. Podeu registrar-vos fent clic aqui

Nom Títol Comentari Comprovació Escriu l'any actual, amb 4 xifres D'aquesta manera, verifiquem que el teu comentari
no l'envia un robot publicitari.

Autor
Marc Güell
Nascut a Vic un 11-S, però del 1984, sóc periodista. Des del 2007, formo part del Serveis Informatius de RAC1. Actualment, com a sotseditor de 'La Nit a RAC1'. A més, des dels 15 anys, col·laboro a Ràdio Taradell, la ràdio que m'ha vist créixer i la ràdio que m'ha permès créixer. I ara, més enllà de les ones, també em trobareu aquí: a Osona.com.


- Som a Internet des del maig de 1996
- SCG Aquitània SL
- Empresa adherida a l'Internet Quality Agence
- Notícies publicades amb llicència
Amb la col·laboració de: